Organiziranost

organiziranost zvvs
Organiziranost ZVVS


Ideje o združevanju udeleženk in udeležencev priprav in kasneje vojne za Slovenijo, so se v različnih sredinah pojavile že v letu 1992, v začetku poletja 1993 pa je bila izdelana osnovna zamisel o organizaciji, katere glavni cilj je bil ohranitev spomina na to neponovljivo dejanje v zgodovini slovenskega naroda za bodoče generacije.

Prvotna zamisel je bila, da se v enovito organizacijo vključijo tako tisti, ki so delovali v enotah Teritorialne obrambe in njihovi podpori, kakor tudi tisti, ki so delovali v enotah takratne Milice, toda ta zamisel se ni obnesla in čeprav smo v pripravah in vojni delovali dobesedno skupaj, sta bili ustanovljeni dve veteranski organizaciji, Združenje veteranov vojne za Slovenijo in združenje Sever.
10.10.1993 je datum, ko je bil v Ljubljani ustanovni zbor, in je bila pravno formalno rojena naša organizacija, 01.12.1994 pa datum, ko smo bili sprejeti v Svetovno veteransko federacijo.

Organizacija se je hitro razvijala in krepila ter postajala vse bolj prepoznavna in spoštovana. Razvoj organizacije, nova spoznanja, izkušnje in nova zakonodaja pa so kmalu zahtevali, da se spremeni organiziranost in se poveča vpliv območnih združenj, da se odločanje o bistvenih stvareh, kar predstavljajo predvsem osnovni programi in načrti, prenese iz republiškega vrha v bazo.
V maju 2000 je Združenje na nivoju Republike prenehalo delovati. Še istega dne, so takratna območna združenja ustanovila Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, ter preko svojih predstavnikov izvedla volitve novih organov. Mandat voljenih organov ZVVS je 4 leta.

Danes je v Zvezi vključenih 57 območnih organizacij, ki svoje delo koordinirajo v 13. Pokrajinskih odborih, s preko 27.600 članicami in člani.


Mitja Jankovič,
generalni sekretar ZVVS

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 507889
št. pogledov trenutnega uporabnika: 471049
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 30.05.2023 04:07:55 | čas izdelave strani: 0,265s