< nazaj na novice

28. marec 2009 / Rezultati

Kraj: Rečica pri Laškem

OZVVS Laško

Rezultati III. memoriala Štefna Šemrova v streljanju z MK pištolo

III. memorial Štefana Šemrova
v tekmovanju streljanja z malokalibrsko pištolo
na 25 m v Rečici pri Laškem 28.03.2009


Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Laško je v soboto, 28. marca 2009 v Rečici pri Laškem izvedlo tekmovanje v streljanju s serijsko malokalibrsko pištolo na 25 metrov poimenovano 
                                                                                                                                                                       »III. MEMORIAL ŠTEFANA ŠEMROVA«.

Štefan Šemrov je bil ena vidnejših oseb osamosvojitvenih dejanj v letih 1990 in 1991, organizator MSNZ, prenovitelj TO RS, poveljnik Zahodnoštajerske pokrajine TO in kasneje 38. VTP SV. Žal mu je prezgodnja smrt preprečila uživati sadove poguma, odločitev, ki so izhajale iz njega in dejanj, ki jih je opravil med težkimi trenutki osamosvajanja Slovenije. Prav je, da spomin nanj obudimo tudi s spominskim srečanjem in tekmovanjem.

Tekmovanja za »III. memorial Štefana Šemrova« se je udeležilo 21 ekip, 64 posameznikov. Povabili smo tudi ožje sorodstvo in sodelavce, prijatelje, s katerimi je preživel večino svojega življenja, častne goste, župana občine Laško g. Zdolška, skupaj  preko  110 udeležencev.

Po uvodnih nagovorih predsednika OZVVS Laško g. Ožek Draga in  župana g. Zdolška ter predstavitvi pravil tekmovanja g. Lavrinca, je tekmovanje steklo. Ekipe (OZVVS, Združenja Sever, OZSČ in Društva za ohranjanje spomina na pohod XIV. divizije Laško) so dosegle izredno dobre rezultate, čemur je pripomogla tudi odlična organizacija tekmovanja v izvedbi Strelske družine Dušan Poženel Rečica pri Laškem in njihovih
prizadevnih članov.

V ekipni konkurenci je z 280 krogi (od 300 možnih) osvojila prvo mesto  ekipa Društva XIV. divizije (Brunšek Andrej, Plahuta Jože in Zorec Niko), druga je bila ekipa OZVVS Laško I. z 276 krogi (Lavrinc Vinko, Lavrinc Zora in Sajovic Damijan), tretja pa je bila ekipa OZVVS Celje I. (Zdovc Mojca, Zdovc Marjan in Štuhec Janez) z 266 krogi.
 V posamični konkurenci je zmagal  Brunšek Andrej (Društvo XIV. divizije Laško) s 97 krogi, drugo mesto je osvojil Tkalec Peter (Združenje Sever Laško) s 95 krogi, tretje mesto pa si je priboril Zorec Nikolaj (Društvo XIV. divizije Laško) s 95 krogi.

Organizatorji so vsem udeležencem pripravili  zajtrk in nato še okusen obrok bograča, Kladnik Nestl pa je ponudil odličen »Kozjanski jabolčni čaj« (alkohola ni bilo priporočljivo uživati), vse skupaj pa je zaokrožil rogati prijatelj Zlatorog. Občini Laško in županu Zdolšku se zahvaljujemo za podporo pri pripravi prireditve.

Po uradnem tekmovanju se je nadaljevalo družabno srečanje. Za izredno uspešne priprave in izvedeno tekmovanje gre zahvala članom OZVVS Laško, OZSČ Laško in Društvu za ohranjanje spomina na pohod XIV. divizije.

Želimo, da se prihodnje leto ponovno srečamo na  »IV. memorialu Štefana Šemrova« v še številčnejši  udeležbi.

                                                                                              

 

   OZVVS LAŠKO
  Konrad Zemljič

 

Slikovne priloge

  • 30. 03. 2009
    Prehodni pokal sta zmagovalni ekipi vročila župan občine Laško in predsednik OZVVS Laško

  • 30. 03. 2009
    Udeleženci strelskega tekmovanja za III. memorial Štefana Šemrova


Datotečne priloge


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3646
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3555
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 05.12.2021 00:49:58 | čas izdelave strani: 0,429s