< nazaj na novice

30. marec 2012

Kraj: ljubljana

Varčevalni ukrepi-izjava za javnost

Zveza policijskih veteranskih društev Sever, Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Zveza društev vojnih invalidov Slovenije, Zveza društev General Maister, Zveza slovenskih častnikov in Zveza društev MORiS Kočevska Reka

so dne 29. 3. 2012 na skupni seji obravnavale ukrepe za uravnoteženje javnih financ in sprejele stališče, da so predlagani ukrepi, ki posegajo v pravice vojnih veteranov, vojnih invalidov in žrtev vojnega nasilja, nespremenljivi.

Od resornega Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve pričakujemo dodatna pojasnila v zvezi s predlaganimi varčevalnimi ukrepi. Še posebej želimo poudariti, da varčevanje pri nepravih skupinah ni prava pot za reševanje krize. Veliko ljudi, ki so se borili za samostojno Slovenijo, je že sedaj v težkem socialnem položaju in je dodatno zdravstveno zavarovanje edina materialna pravica, ki izhaja iz statusa veterana.

Poleg tega se je na seji obravnavalo dejstvo o izključitvi predstavnika ZVVS brez kakršnega koli pojasnila iz koordinacijskega odbora za državne proslave. Takšni enostranski odločitvi Vlade ostro nasprotujemo in upravičeno pričakujemo, da bo v ta odbor imenovan skupni predstavnik reprezentativnih veteranskih organizacij.

Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja VALTER BALDAŠ , 23.04.2012 11:25
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
STOP NJEVANJE

Pridružujem se pohvali, da je podana taka izjava. Sliši se, da nam bodo odvzeli 50% plačila dodatnega zavarovanja in povišali starostno mejo iz 50 let na 55 let, ko bomo sploh lahko uveljavljali pravice. Ali im ni zadosti, da nam zmanjšujejo proračunska sredstva kot izgleda že dugič v novem predvidenem rebalansu?
Izključili so predstavnika ZVVS brez kakršnega koli pojasnila iz koordinacijskega odbora za državne proslave. Sam predlagam, da v slučaju realizacije takih namer z strani vlade (DRŽAVE)vse nadaljne državne proslave bojkotiramo predvsem z Prapori. Tistim, ki nam jemljejo pravice štange pa že ne bomo držali.
LP. Valter

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja KONRAD ZEMLJIČ , 11.04.2012 14:50
ocena (3)
se strinjamse ne strinjam
Pohvala drugič

Podpišem izjavo Silvestra in podpiram pobudo za 18. aprila, sam svoje prijatelje povabil zraven.
Kondi

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. SILVESTER BEIGOT , 07.04.2012 15:18
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
Protikrizni ukrepi!

Veseli me,da ste reagirali na nesprejemljive ukrepe ki jemljejo zaslužene pravice tudi nam,ki smo pomagali soustanavljat to državo.
Odločno se jim moramo postavit prot,kot smo se med slovensko vojsko proti okupatorju.

Zato bi apeliral na vas,da, javno pozovete svoje člane, da se tudi mi pridružimo protestom, ki bodo 18 aprila,in tako izrazimo nezadovoljstvo.
Namesto,da bi nam kakšne pravice še dodali,kot je bilo včasih po slovenski vojski slišati,nam jih zdaj jemljejo,tako da bomo počasih ostali brez vsakršnih pravic,saj jih že itak imamo za vzorec.
Če se bo tako nadeljevalo,bomo po pravicah izenačeni okupatorju,ki je nas med slovensko vojsko napadal,če ne bodu imeli počasi oni celo še več pravic kot mi.

Lep pozdrav
silvester

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. IGOR LOGAR , 04.04.2012 11:39
ocena (4)
se strinjamse ne strinjam
pohvalno

pozdravljeni sem že mislil da niste vložili nobene pripombe na nesprejemljive varčevalne ukrepe se mi zdi da se so naši politiki izgubili v teh razmerah upam da bojo našli pravo pot za dobro državljank-ov Slovenije LP IGOR

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2791
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2716
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 02:55:13 | čas izdelave strani: 0,421s