< nazaj na novice

14. februar 2012

Kraj: SC Cerkno

Rezultati 8. državnega prvenstva veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu - SC Cerkno 28.1.2012

 

 

Logo
ZVVSV soboto, 28. januarja  so na SC Cerkno ob lepem vremenu potekale že 35. Partizanske smučine Cerkno '45, ki še vedno ohranjajo spomin na edinstveno tekmo v patruljnem teku, skokih in veleslalomu,  ki jo je januarja 1945 v osvobojenem Cerknem, a še sredi bojev, organiziral IX. korpus NOV. Udeležba na tekmah je vsako leto izredno številčna, tako so se  v veleslalomu za najboljša mesta pomerili borci in borke, člani Zveze borcev NOB, pripadniki Slovenske vojske,  vojaki gorniki, veterani policijskega veteranskega združenja Sever, člani Zveze slovenskih častnikov ter najštevilčnejši člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo 1991. Simbolično so se v teku pomerili tudi borci NOB.

 

 Po dvigu zastave je bilo rekordnih  463 tekmovalcev pripravljenih za spust v spominsko smučino. Pred tekmo sta tekmovalcem na osončenem smučišču zaželela srečno tekmo  predsednik organizacijskega odbora polkovnik Miha Butara in župan občine Cerkno Miran Ciglič.  Ivo Miklavčič, predstavnik odbora 31. divizije, pa je obudil spomin na vojno športno olimpijado, ki je med drugim v Cerknem porodila smučarsko delavnico, iz katere je pozneje v Begunjah zrasel Elan.

Na progi Lom 1 so se na državnem prvenstvu merili pripadniki Slovenske vojske.

Na progi Lom 2 je najprej nastopilo okrog 70 udeležencev NOB in članov združenj zveze borcev. Za njimi se je na progo spustilo 16 članov vojaških gorniških klubov iz Slovenije in Italije. Nato pa je bilo na sporedu 8. državno prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu. Nastopilo je rekordno število 205 tekmovalcev iz 23 območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo, 28 tekmovalcev iz 4 policijskih veteranskih društev Sever in 13 tekmovalcev iz 3 območnih organizacij Zveze častnikov Slovenije.
V Hotelu Cerkno, kjer je potekala zaključna prireditev s podelitvijo odličij najboljšim, je slavnostni govornik, polkovnik dr. Bojan Potočnik, predsednik Zveze slovenskih častnikov, poudaril trenutno družbeno-politično dogajanje v državi in težo tovrstnih dogodkov. Miha Butara, predsednik organizacijskega odbora pa je ob svojem nagovoru prebral še spomine  prav tako prisotnega še živečega  udeleženca partizanskih smučin, Martina Urha.  Kulturno dogajanje so, tako kot že vrsto let doslej, obogatili devetošolci OŠ Cerkno z učiteljico Vanjo Lampič, tokrat prvič v vojaških srajcah, ki so jim jih posebej za to priložnost izročili pripadniki Slovenske vojske. Ob recitacijah in peti pesmi jih je spremljal harmonikar Pavel Magajne. Z odličji so zatem nagradili najboljše; borcem, ki so se udeležili veleslaloma in tekov: Poldetu Mačku, Vladimirju Krpanu, Jožetu Žvanu, Radovanu Hrastu in Jožetu Veharju pa so za udeležbo podelili zlate spominske medalje.

Na tekmovanju za 8. državno prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu  so se najbolje odrezali tekmovalci območne organizacije združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno. Zmagali so vseh treh kategorijah in sicer Boris Jordan, Evgen Seljak in Boštjan Brus. Drugo ekipno mesto je osvojila ekipa OZVVS Mežiška dolina in tretje mesto OZVVS Grosuplje. OZVVS Idrija-Cerkno je osvojila tudi  ekipno prvo mesto in poleg pokala za prvo mesto, so dobili za eno leto v čuvanje še prehodni pokal združenja veteranov vojne za Slovenijo.  Na koncu so zmagali vsi udeleženci, čeprav so medalje in pokale podelili le najboljšim iz dolge množice kategorij (borci, gorniki, veterani Sever, častniki).

Organizatorji - cerkljanski trim klub - so se potrudili, da je veleslalom tekel kot po maslu.

 

Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. MARKO BAUMAN , 02.03.2012 00:07
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
VPRAŠANJE .

Kako lahko Šoštanjski Veterani tekmujejo kot enakopravni člani zveze in kot Območn združenje,ko pa to sploh niso?
S svojim tekmovanjem so oškodovali vse tiste za seboj v rezultatu.Naprimer, OZVVS Brežice in kar precej posameznikov.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. STANISLAV AŽMAN , 08.02.2012 21:40
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
Rezultati tekmovanja Cerkno 2012

Kje je možno videti rezultate letošnjega tekmovanja?

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3354
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3259
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 01:46:52 | čas izdelave strani: 0,466s