< nazaj na novice

20. november 2010 / Srečanja

Kraj: Trebnje, Poljane

OZVVS Trebnje

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Na pobudo Zavoda Varna pot, ki se je že četrto leto zapored pridružilo mednarodnemu gibanju za obeležitev Svetovnega dne spomina na žrtve prometnih nesreč in članov Zveze šoferjev in avtomehanikov Trebnje ( ZŠAM Trebnje ), smo se v soboto, 20.11.2010 ob 17.00 uri tudi člani OZVVS Trebnje s prižiganjem svečk  poklonili žrvam prometnih nesreč v Slovenijo

Skupaj smo izbrali lokacijo na Poljanah (poljanski klanec), kjer se je spomladi leta 2005 zgodila ena najhujših prometnih nesreč v Sloveniji, v kateri je umrlo 8 nedolžnih ljudi.

 

Prometna nesreča nikogar ne izbira, pride nepričakovano in nanjo smo najmanj pripravljeni. Posledice so za vse sorodnike, znance, prijatelje običajno zelo hude in puščajo globoke posledice. To simbolno dejanje prižiganja sveč naj bo kot spomin in opomin vsem žrtvam nesreč in hkrati prošnja, da bi bili vsi udeleženci v prometu v največji možni meri strpni in dobri vozniki in s tem odigrali vlogo odgovornih udeležencev cestnega prometa in zgled zlasti mladim voznikom.

 

Veterani vojne za Slovenijo smo doživeli  bolečino in žalost ob izgubi naših soborcev in prijateljev v osamosvojitveni vojni leta 1991, naš vsakdanji ritem življenja so te žrtve zaznamovale in spremenile za vedno. Tudi zaradi vsega tega smo se veterani udeležili dogodka, kajti življenje vsakega od nas je najpomembnejše. S tem pa pozivamo in pričakujemo od odgovornih struktur, da zagotovijo učinkovit, strpen in varen cestno prometni sistem.

 

Upamo in želimo si, da smo s tem simbolnim dejanjem tudi člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Trebnje dali svoj prispevek k večji varnosti na naših cestah z mislijo, da tudi jaz in vsak posameznik nekajj lahko stori za ohranitev življenj voznikov, potnikov, pešcev in kolesarjev.

 

SREČNO NA CESTAH VAM ŽELI OZVVS TREBNJE !

 

Miro Resnik

OZVVS Trebnje

 

 

Slikovne priloge

 • 05. 12. 2010
  20.11.2010, Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

 • 05. 12. 2010
  Skupna delegacija OZVVS Trebnje in ZŠAM Trebnje pri prižiganju sveč

 • 05. 12. 2010
  Delegacija OZVVS Trebnje ob prižganih svečkah v spomin tragično preminulih

 • 05. 12. 2010
  Kraj tragične prometne nesreče na Poljanah - umrlo je osem ljudiKomentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja jože jože kuhar , 23.12.2010 19:50
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Pohvalni komentar

Zelo lepo od Vas, da ste se spomnili na ta dogodek. Zelo pohvalno vsi bi naj tako razmišljali, saj se stemi stvarmi srečujemo vsak dan.Ni težko prigat sveče,če razmišljaš s trezno glavo. Kar tako naprej!

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2883
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2872
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 12:30:32 | čas izdelave strani: 0,441s