< nazaj na novice

29. september 2010 / Pohodi

Kraj: Kum, Triglav

OZVVS Zasavje

Zasavski veterani s Kuma na Triglav

Kum ima v zavesti Zasavčanov posebno mesto. Že od nekdaj. Še bolj pa od leta 1991, ko so nam ga hoteli razbiti. Natančneje, oddajnik, pomembno povezavo s svetom. Preko njega so se namreč v svet širile vesti in resnica o agresiji jugo vojske na Slovenijo. Eden huje in sedem lažje ranjenih pripadnikov samostojnega voda KS Dobovec in protiletalskega voda območnega štaba TO, je tudi vtkano v zavest o Kumu, predvsem v zavest veteranov vojne za Slovenijo območnega združenja Zasavje.  Vse to in še kaj je vodilo ducat pohodnikov k odločitvi, da letošnji, četrt stoletja stari spominski pohod na Triglav opravijo nekoliko drugače. Podali so se peš od Kuma do Triglava.

Ta, lahko rečemo, podvig, je simbolno dejanje zasavskih veteranov, ki nosi v sebi vse našteto, hkrati povezuje Slovence od meja preko sredine dežele do višin, povezuje oddajnike, to njihovo moč in pomembnost v enem, do naše gore, Triglava.

V nedeljo, 4. julija 2010 se nas je dvanajst veteranov iz Zasavja, Mirko Drnovšek, Stanislav Zupančič, Vojko Zupančič, Branko Zupančič, Vid Jerič, Ernest Kokalj, Silvo Prosenc, Mojmir Maček, Tone Podkrajšek, Stane Lipoglavšek, Dušan Medvešek in Gregor Pilpah ob deseti uri podalo z vrha Kuma na pohod proti Triglavu. Deset odločenih pešačiti, Dušan in Gregor pa zaradi stiske s časom, kasneje, s kolesom od Kuma do Kovinarske koče v Krmi, potem pa z ostalimi peš na vrh Triglava. Vodstvo območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zasavje nam je priredilo krajšo slovesnost, pohodniki smo zprevzeli prapor in …..

 

 

- Zasavski veterani s Kuma na Triglav

 

Slikovne priloge

  • 29. 09. 2010
    Pohodniki OZVVS Zasavje - Kum - Triglav


Datotečne priloge


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3879
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3841
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 02:17:44 | čas izdelave strani: 0,422s