< nazaj na novice

23. september 2010 / Obvestila / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Sporočilo za javnost

V veteranskih organizacijah,  Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Združenju Sever smo v zadnjih dneh spremljali aktivnosti za ustanovitev nove veteranske organizacije. Pravica do združevanja je ustavna pravica , ki  je nikomur ne odrekamo. Presenečeni in užaloščeni pa smo bili nad odločitvijo akterjev osamosvojitvene vlade, da se ne udeležijo proslave ob 20. letnici MSNZ, 26.09.2010.


Proslava bo obeležila pomembne dogodke, kot so zavrnitev ukaza o oddaji orožja v skladišča JLA, ustanovitev projekta MSNZ ter sprejem ustavnih amandmajev, ki so omogočili neposredno poveljevanje in vodenje predsedstva SRS nad Teritorialno obrambo Slovenije, ki so pred 20 leti veliko pripomogli k uspešni osamosvojitvi Slovenije leta 1991. Po odločitvah te vlade smo veterani izvajali vse naloge v pripravah na osamosvojitev in z orožjem branili Slovenijo v osamosvojitveni vojni in pri tem izpostavljali tudi svoja življenja za skupni cilj, neodvisno državo Slovenijo.


Žalostno je, da po 20 letih nismo več vredni niti toliko, da bi nas člani tedanje vlade počastili s prisotnostjo na naši prireditvi, ki je prvenstveno posvečena obeležitvi projekta Manevrske strukture narodne zaščite.


V času, ko obe veteranski organizaciji, ZVVS in Sever uspešno sodelujeta pri različnih projektih in ko  razlik v pogledih na delovanje veteranskih organizacij med njima ni več, je toliko bolj nerazumna odločitev o novi veteranski organizaciji.
Kakšne nove resnice naj bi zastopala nova organizacija? Ali smo do sedaj o osamosvojitveni vojni govorili samo laži in potvarjali zgodovino?


Trditev, da smo v veteranskih organizacijah lahko člani samo pripadniki oboroženih formacij pa je čista laž. Predlagamo jim, naj si preberejo statut obeh organizacij, ki je zelo širok in omogoča članstvo bistveno večjim skupinam ljudi, kot so opredeljeni v Zakonu ovojnih veteranih.


Janez Pajer
predsednik

Slikovne priloge

  • 23. 09. 2010
    20. obletnica MSNZ


Datotečne priloge


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja veteran91 , 24.09.2010 12:34
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Veteran '91

IN...zdaj predsednik sekcije MSNZ g. T.Krkovič pri ZVVS dela sebi "lastno" (politično?) veteransko združenje in tako "posredno" deluje tudi PROTI ZVVS .. (sledijo kakšne sankcije postatutu ZVVS?)...in ostali ustanovni/častni člani ZVVS....Peterle, Janša...i.t.d...

Ob tem je g.Krkovič tudi član Društva Moris,še ene veteranske organizacije...
http://www.drustvo-moris.org/

Proslava MSNZ je pa že bila, kajne? No, še ena ne bo odveč za popoln razkol...

Veteran '91

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3379
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3329
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 02:22:39 | čas izdelave strani: 0,423s