< nazaj na novice

04. junij 2010 / Poročila o delu

Kraj: Cikava - Polhograjska Grmada

OZVVS Grosuplje

Pohod na Polhograjsko Grmado

Na lepo majsko nedeljo, 23. maja, smo se pohodniki Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje zbrali na Cikavi. Bilo se nas je 11. Z osebnimi avtomobili smo se odpravili proti vasi Dvor pri Polhovem Gradcu, kjer je bila izhodiščna točka za vzpon na 898 m visoko Polhograjsko Grmado.

Kmalu smo zagrizli v strmino in bilo nam je pošteno vroče, saj je pot na Polhograjsko Grmado precej zahtevna, res prava gorska pot. Počasi smo se vzpenjali in občudovali prelep razgled.

Med potjo smo se ustavili pri majhni lovski koči pod vršno gmoto Grmade. Malo smo se odpočiti in okrepčali, nato pa smo se odpravili proti vrhu Grmade. Ves trud je bil poplačan na vrhu, saj smo v prelepem vremenu uživali v čudovitem razgledu na Ljubljansko barje, Ljubljano, na Blegoš, Krim in druge lepote narave v okolici.

Vpisali smo se v knjigo pohodnikov, nato pa smo pot nadaljevali do kmečkega turizma, kjer smo si privoščili okusno malico. Malo smo se pogovorili in odpočili. Pot nas je nato vodila naprej v dolino do potoka Belce in proti vasi Dvor, kjer so nas čakali avtomobili. Odpeljali smo se proti domu.

Minil je še en prijeten dan in še ena lepa izkušnja, posebej za tiste, ki nismo vajeni takih pohodov. Obljubili smo si, da se ob prvi priliki spet zberemo in se odpravimo še na kakšno turo po naši lepi domovini.
                                                
Jelka Janežič

Slikovne priloge

  • 05. 06. 2010
    Pohodniki OZVVS Grosuplje na 898 m visoki Polhograjski Grmadi


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2908
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2886
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 01:06:50 | čas izdelave strani: 0,439s