< nazaj na novice

17. maj 2010 / Obvestila / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Pismo predsednika ZVVS Janeza Pajerja vsem veteranom

Spoštovani veterani.

 

Poizkus politizacije naše organizacije, dobiva v teh dneh ponoven zagon. Včeraj,  16.5.2010, smo bili priča proslavljanju sekcije MSNZ, v združbi s prvo demoktratično izvoljeno vlado - DEMOS. Predsednik sekcije MSNZ, gospod Krkovič, je s tem dejanjem kršil naše osnovno načelo, da kot nestrankarska, nevladna organizacija, delujemo v dobrobit vseh Slovencev in Slovenk, neglede na njihovo ideološko opredeljenost, ker nam je pomembno načelo enakosti v različnosti ter ljubezen do domovine Slovenije. Vse preveč je bilo v naši polpretekli  zgodovini delitev na "naše in vaše", zato veterani osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ne dovolimo, da se ta zgodovinska napaka ponovi.

 

Opozorilo iz 11.seje predsedstva ZVVS z dne 2. aprila 2010, da predsednik sekcije MSNZ  upošteva skupno obeleževanje 20. letnice MSNZ, ki ga obe veteranski organizaciji SEVER in ZVVS z resornima ministrstvima pripravljata po določenem programskem načrtu, ni zaleglo, še več, njegova obljuba, da bo spoštoval osrednjo proslavo v čast MSNZ in bo organiziral le lokalne spominske prireditve, se je izkazala kot neresnična.

 

Osnovno načelo organizacijskega odbora za proslavo 20. letnice MSNZ  je, da to akcijo izpred dvajsetih let obeležimo slavnostno in dokumentirano z raznimi pisnimi viri, ki so edino zagotovilo za verodostojnost celotne akcije. Gradivo, ki se v ta namen pripravlja, je podprto z osebnimi pričevanji  akterjev na podlagi  dokumentov in bo kot pisni zgodovinski vir, pomemben prispevek  o resničnih dogodkih naše poti v osamosvajanje in tako želeno državo Slovenijo.

 

                                                             Janez Pajer
                                                             Predsednik ZVVSVir: Strokovna služba ZVVS

Slikovne priloge

  • 21. 05. 2010
    Predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Janez Pajer


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2471
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2400
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 02:16:23 | čas izdelave strani: 0,465s