< nazaj na novice

27. februar 2023 / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Vojni veterani ne bomo protestirali, ko bo to zahteval ZVSO.

V Zvezi veteranov vojne za Slovenijo z začudenjem spremljamo najavo predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, da naj bi vojni veterani javno protestirali zaradi združitve Muzeja osamosvojitve z Muzejem novejše zgodovine.
Kot smo že nekajkrat poudarili, Zveza veteranov ne nasprotuje združitvi obeh muzejev, saj ocenjujemo, da je že skrajni čas, da se s tem obdobjem slovenske novejše zgodovine ukvarja zgodovinska stroka. Naša naloga pa je, da se z organizacijo različnih svečanosti, ki so posvečene obdobju osamosvojitve Slovenije spominjamo teh dogodkov. In to tudi uspešno izvajamo s sodelovanjem članov  ZPVD Sever seveda brez potvarjanja in lastninjenja zaslug. V obeh zvezah društev je več kot 26.000 članov, ki imajo priznan status vojnega veterana. Torej, zastopamo res večino vojnih veteranov iz obdobja osamosvojitvene vojne.
Zato je skrajno pretenciozna najava g. Peterleta, ki s svojim društvom ljubiteljev slovenske osamosvojitve združuje le nekaj sto članov s statusom,  da bodo zborovali vojni veterani Slovenije. Žal to povzemajo tudi nekateri voditelji informativnih oddaj na različnih televizijah, ki se ne potrudijo niti toliko, da bi razumeli organiziranost vojnih veteranov v lastni državi. In ne zatiskajmo si oči, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je le obvod politične stranke, ki je v času zloglasnega ZUJF-a vojnim veteranom odvzela edino boniteto, premijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja. In ta ukrep je bil opredeljen kot trajen. Toliko o skrbi za vojne veterane.
Mitja Jankovič
Generalni sekretar ZVVS

Slikovne priloge

  • 27. 02. 2023
    Dan vojnih veteranov 1991


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 300
št. pogledov trenutnega uporabnika: 275
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 26.03.2023 03:50:30 | čas izdelave strani: 0,421s