< nazaj na novice

25. februar 2023

Kraj: Črnomelj, Kanižarica

OZVVS Bela krajina

NOVO VODSTVO OZVVS BELA KRAJINA

V petek, 24. februarja 2023, smo se belokranjski veterani vojna za Slovenijo srečali na Volilnem letnem zboru v Gostišču Štajdohar v Kanižarici pri Črnomlju. Zbralo se nas je 153 članov OZVVS Bela krajina.

Z obiskom so nas počastili slavnostni govornik podpredsednik ZVVS Slavko Malešič, županja Občine Semič Polona Kambič, podžupan Občine Črnomelj Dubravko Čengija in predstavniki vojaških in veteranskih organizacij iz območja Dolenjske in Bele krajine, s katerimi sodelujemo.

V kulturnem programu, ki ga je povezovala Nastja Brunskole, so nastopili člani Kulturnega društva Lovski pevski zbor ZLD Bela krajina in harmonikašica Patricija Zupančič iz Glasbene šole Andreja Bajuka iz Radovice pri Metliki.

Veteransko dejanje sta izvedla predsednik OZVVS Bela krajina Matija Brunskole in prvi in najstarejši praporščak Zvonimir Radkovič. Nadaljevali smo z izvolitvijo organov zbora. Poročila so predstavili predsednik, sekretar, častno razsodišče in nadzorni odbor. V svojih poročilih so predstavili delo v preteklem letu, katero je bilo tudi po ugotovitvah nadzornega odbora uspešno in skrbno. 

Predsednik Matija Brunskole je nato predstavil načrt dela za leto 2023, ki smo ga soglasno sprejeli.

V letu 2023 bomo s podporo in sodelovanjem vseh treh belokranjskih občin nadaljevali s snemanjem filma Osamosvojitev v Beli krajini II., v katerem bodo dogodke opisali člani, ki so aktivno sodelovali v osamosvojitveni vojni na območju Bele krajine. Film bo posnel Uroš Razteresen iz VIA Studia.

Med 1. in 3. marcem 2023 bomo v društvenih prostorih OZVVS Bela krajina med 10. in 13. uro in med 15. in 18. uro podeljevali članom spominska odlikovanja 30 let osamosvojitve Slovenije.

Dosedanjemu vodstvo smo na volitvah soglasno podelili razrešnico in pristopili k izvolitvi novih organov OZVVS Bela krajina.

V nastopajočem štiriletnem obdobju nas bodo tako vodili: predsednik Martin Henigsman, podpredsednik Martin Ilenič, sekretar Božidar Šober, člani predsedstva Igor Grabrijan, Janez Škrinjar, Anton Jelenič, Andrej Videtič, Marko Plut in Martin Jaklič. Častna predsednika pa sta Branko Kobetič in Slavko Malešič ter na tem volilnem zboru imenovan nov častni predsednik OZVVS Bela krajina Matija Brunskole, dosedanji predsednik OZVVS Bela krajina, kateri je združenje vodil 2 mandata, to je 8 let.

Nadzorni odbor sestavljajo: predsednik Viktor Kozjan ter dva člana Danilo Dajčman in Peter Golobič. 
Častno razsodišče bo vodil predsednik Bojan Jakša in člana Saša Likavec in Tone Štajdohar.

Športno komisijo sestavljajo predsednik Igor Grabrijan in člana Dušan Velše in Anton Kočevar.

Sledili so pozdravni nagovori gostov, ki so vsi poudarili dosedanje uspešno sodelovanje z našim združenjem z željo, da tako ostane tudi v prihodnje.

Zbor smo nadaljevali s svečanim delom: podelitvijo članskih izkaznic in priznanj. 

Bronasto plaketo ZVVS so prejeli: Marko Veselič, Alojz Hoznar, Ivan Kovačevič in Saša Likavec.

Srebrno plaketo ZVVS so prejeli: Janko Barič, Anton Skala in Anton Štefanič.

Zlato plaketo ZVVS so prejeli: Marjan Vitkovič, Martin Jaklič, Jernej Bratkovič in Anton Štefanič.

Visoka priznanja, plakete reda 3. stopnje, bodo prejeli Matija Brunskole, Jože Mavrin in Marjan Plut. Plakete reda 2. stopnje bodo prejeli: Zvonimir Radkovič, Martin Henigsman in Bojan Jakša. Plakete reda 3. in 2. stopnje bodo podeljene na Glavnem zboru ZVVS, ki bo 1. aprila 2023 v Novem mestu.

Kot običajno smo letošnji zbor zaključili s pogostitvijo in veteranskim druženjem, katero je popestril naš član Vladimir Matkovič s harmoniko.

Glede na sprejeti načrt dela OZVVS Bela krajina, se bomo veterani letos pogosto srečali in družili na naših aktivnostih.

 

Matija Brunskole

častni predsednik OZVVS Bela krajinaVir: Matija Brunskole

Slikovne priloge

  • 25. 02. 2023
    menjava predsednikov


Povezave


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 222
št. pogledov trenutnega uporabnika: 205
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 26.03.2023 05:07:44 | čas izdelave strani: 0,400s