< nazaj na novice

04. junij 2022 / Pomembno

Kraj: Lenart

Od Generala Maistra do osamosvojitve

Lenarško območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS),  ki ga vodi predsednik Jožef  Majcenovič, je organiziralo tradicionalni , že  22. junijski pohod po poteh generala Maistra, ki so ga letos naslovili » Po poti od  geerala Maistra do osamosvojitve«. Veterani iz vse Slovenije so se zbrali na osrednjem prireditvenem prostoru  v športno-rekreacijskem centru  (ŠRC) Polena, kjer  sta jih pozdravila  in nagovorila lenarški župan mag. Janez Kramberger in predsednik območnega združenja  ZVVS Lenart Jožef Majcenovič. Med mnogimi gosti pohoda so bili tudi predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo general Ladislav Lipič, podpredsednik Venčeslav Ogrinc in predsednikih območnih  združenj iz vzhodno štajerske pokrajine. Skupaj se je pohoda se je udeležilo 190 veteranov vojne za Slovenijo.


Kot nam je povedal sekretar lenarškega  območnega  veteranskega združenja Janez Kocbek, je bila letošnja pot  dolga vsega 5 kilometrov, a je bila zaradi vročega sončnega vremena  za nekatere kar naporna. Pohodniki so uživali v lepotah  osrednjih Slovenskih goric, saj so se sprehodili med travniki, polji in sadovnjaki, spoznali so ostanke vaške arhitekture in lep del poti opravili po mestu Lenart in njegovem obrobju. Pohod so končali v ŠRC Polena, kjer so jim organizatorji postrgeli z izvirnimi slovenskogoriškimi kulinaričnimi dobrotami, vojaškim golažem izpod kuhalnice Stanislava Kegla  in z domačimi vini iz osrednjih  Slovenskih goric. 

 

Maistrov pohod je  že 22 let  izjemno prijubljena oblika  druženja slovenskih veteranov osamosvojitvene vojne  in priložnost za obujanje spominov na čas sloveskega osamosvajanja.  Pohod je hkrati namenjen tudi negovanju spomina na geerala Rudolfa Maistra. Lenarško območno združenje  VVS  organizira vsa leto pohod v drugi občini, letos je bila gostiteljica občina Lenart. Predstavniki veteranskih združenj so se  v okviru pohoda s prapori poklonil spominu braniteljem domovine pri spominskem obeležju v Mestnem parku dr. Jožeta Pučnika v Lenartu.   

 

dr. Marjan TošVir: dr. Marjan Toš

Slikovne priloge

  • 06. 06. 2022
    Zbora praporščakov na Poleni

  • 06. 06. 2022
    Veterani so se sprehodili

  • 06. 06. 2022
    Poklon pri pomniku osamosvojitve


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 116
št. pogledov trenutnega uporabnika: 95
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 27.06.2022 07:25:39 | čas izdelave strani: 0,393s