< nazaj na novice

22. september 2020 / Pomembno

Kraj: Gornja Radgona

Memorial Franca Zemljiča v ribolovu s plovcem v organizaciji OZVVS Gornja Radgona

 V ribniku Andreasa Kardinar v Segovcih je v organizaciji OZVVS Gornja Radgona potekal 1. Memorial Franca Zemljiča v ribolovu s plovcem. Sedemnajst tekmovalcev, članov združenja je tekmovalo v skladu s Pravilnikom o tekmovanjih v športnem ribolovu s plovcem, upoštevajoč vsa pravila NIJZ v danih razmerah.


  Po štirih urah ribolova je sledilo tehtanje ulova-skupen ulov kar 192,505 kg. Član predsedstva Andrej Rugole je zbranim med drugim povedal:
“Franca Zemljiča je poznalo mnogo ljudi, predvsem po imenu Franček ali Irglov Franček iz Črešnjevec. Sodelavca sva postala meseca maja, leta 1978 na takratnem občinskem štabu za TO v občini Gornja Radgona. Bil je pošten, odkritosrčen in dober sodelavec. Skrbno je opravljal in vodil operativne evidence MTS ter zagotavljal številna in različna MS predvsem za potrebe usposabljanj enot, kakor tudi rednega dela štaba. Ker nas je bilo na štabu zaposlenih samo pet, smo si medsebojno pomagali in velikokrat delali tudi izven rednega delovnega časa, vse dokler delo ni bilo opravljeno… Med vojno je odigral veliko vlogo pri povezovanju enot TO in bil v pomoč poveljujočemu poveljniku TO.  
Za svoja dejanja v osamosvojitvenem procesu je bil odlikovan s srebrnim znakom Generala Maistra z meči.


  Po osamosvojitvi je postal prvi predsednik Zveze vojnih veteranov OZ G. Radgona ter kasneje imenovan za častnega predsednika. Žal se je kruta usoda in bolezen prehitro poigrala z življenjem našega Frančeka. Ostal nam bo še dolgo v najlepšem spominu”, je še povedal Andrej.


  Vodja tekmovanja Matjaž Perša, v odsotnosti predsednika združenja Nikolaja Brusa, ki je podal predlog, da bi organizirali Memorial v spomin na pokojnega Franca, podpredsednik združenja Milan Kuzmič ter Frančekova soproga Anica so nato podelili vsem sodelujočim spominske medalje, najboljšim tekmovalcem pa lične pokale za dober ulov. Tretje mesto je zasedel Bojan Horvat-20,930 kg rib, drugo mesto Leon Varga-24,210 kg, prvo mesto Andreas Kardinar - 27,750 kg rib-prejel pa je tudi prehodni pokal za Memorial Franca Zemljiča.


  Sledilo je družabno srečanje.

 

OZVVS Gornja Radgona

 Vir: OZVVS Gornja Radgona

Slikovne priloge

 • 22. 09. 2020
  Udeleženci memoriala Franca Zemljiča

 • 22. 09. 2020
  Najboljši trije

 • 22. 09. 2020
  Razglasitev najboljših

 • 22. 09. 2020
  Pokali so čakali najboljše


 • 22. 09. 2020
  V akciji

 • 22. 09. 2020
  Memorial Franca Zemljiča

 • 22. 09. 2020
  v akciji


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 65
št. pogledov trenutnega uporabnika: 60
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 24.10.2020 10:40:11 | čas izdelave strani: 0,483s