< nazaj na novice

06. april 2020 / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Pobuda Vladi RS

Danes, 6.4.2020 sta Zveza veteranov in Združenje Sever na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Cigler Kralja naslovila pobudo, da se tudi prejemnikom veteranskega dodatka zagotovi enkratna denarna pomoč, kot že nekaterim ranljivim skupinam prebivalstva in gospodarstvu. V nadaljevanju objavljamo celotno besedilo:

 

Spoštovani,

V Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Zvezi policijskih veteranskih društev Sever ugotavljamo, da v dosedanjih ukrepih za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu t.i. protikorona ukrepih, niso zajeti prejemniki veteranskega dodatka. Le ti, po naši oceni spadajo med najbolj ranljive skupine prebivalstva, saj mnogim ta dodatek predstavlja edini vir dohodka.

Najvišji veteranski dodatek, ki ga lahko prejme veteran osamosvojitvene vojne je  298 € na mesec in ocenjujemo, da bi denarna pomoč, ki je opredeljena za druge ranljive skupine morala pripadati tudi tej kategoriji. Pri tem moramo opozoriti, da se cenzus za izračun višine veteranskega dodatka ni spremenil v zadnjih 8 letih, tudi ob upoštevanju minimalne inflacije 1-2% letno.

Prosimo vas, da nam sporočite, ali ministrstvo v tej zvezi predvideva kakšne dodatne ukrepe v načrtovanih antikorona ukrepih 2 in 3, ki jih napoveduje Vlada RS ter v kakšni obliki. V kolikor pa o tem še niste razpravljali, vas prosimo, da našo pobudo obravnavate v naslednjih usklajevanjih pri ukrepih za pomoč prebivalstvu RS.

Veteranski pozdrav.

Slikovne priloge

  • 06. 04. 2020
    Janez Cigler Kralj, minister


Datotečne priloge


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. JANEZ LAIBACHER , 11.04.2020 05:53
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
Podpora pobudi

Lepo, da sta se vodstvi krovnih organizacij odločili za pobudo in jo absolutno podpiram in hkrati pozivam člane, da se priključijo podpori in se vsaj tukaj malo sestanemo, če nam je fizično druženje onemogočeno!

Veteran: Janez Laibacher

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2526
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2433
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 05:25:34 | čas izdelave strani: 0,409s