< nazaj na novice

14. oktober 2019

Kraj: Lenart

Ekskurzija učenk in učencev OŠ “Po poteh veteranov vojne za Slovenijo”

V okviru programa dela Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo – Lenart (OZVVS Lenart) je bila izvedena strokovna ekskurzija za učenke in učence sedmih osnovnih šol s področja Upravne enote Lenart. Udeležilo se jih je štirideset učenk in učencev devetih razredov.

V prostorih Izobraževalnega centra zaščite in reševanja Pekre jim je Andrej Kocbek, nekdanji vodja 710 Učnega centra TO, predstavil vojaško usposabljanje nabornikov in zgodovinske “pekrske dogodke” maja 1991. V spominski sobi so si ogledali tudi kronološki prikaz takratnih dogodkov.

V program ekskurzije je bil vključen tudi ogled aktivnosti Uprave za obrambo Maribor in Skupine za promocijo zaposlovanja, ki so se izvajale v vojašnici 72.BR.  Udeležencem ekskurzije so pripadnice in pripadniki enot 72.BR predstavili oborožitev enot, vozil, optoelektronskih sredstev, bojevnika 21. stoletja. Za vzpodbudo pri izbiri nadaljnega šolanja so bile izvedene predstavitve sredstev zvez, opreme JRKBO in oborožitve topniških enot.

Udeleženke in udeleženci so bili deležni tudi vodenega ogleda Vojaškega muzeja SV v Kadetnici. V muzeju so se eznanili z njegovim poslanstvom ohranjanja vojaške in vojne kulturne dediščine in si ogledali njegove zbirke eksponatov.  

Ekskurzija je pokazala, da mlade zanima obdobje osamosvojitvenega procesa in vojna za Slovenijo 1991. Saj so z njim v učnem procesu le “bežno” seznanjeni. Večina udeležencev pa je bila prvič v Vojaškem muzeju SV v Mariboru in v kakšni enoti SV. 

 

Andrej Kocbek

predsednik OZVVS LenartVir: Andrej Kocbek

Slikovne priloge

  • 14. 10. 2019
    Udeleženci strokovne ekskurzije


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 229
št. pogledov trenutnega uporabnika: 222
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.05.2020 08:54:22 | čas izdelave strani: 0,423s