< nazaj na novice

25. april 2019 / Pomembno

Kraj: Idrija

Na svečanosti v OŠ Črni vrh nad Idrijo se je zaključil 8. literarni natečaj

Koncem aprila se zaključujejo aktivnosti povezane z 8. literarnim natečajem »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, katerega  v sodelovanju z vodstvi osnovnih šol in prizadevnimi mentorji v osnovnih šolah Cerkno, Črni Vrha nad Idrijo, Idrija in Spodnja Idrija, organizira Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija Cerkno.
Natečaja razpisujejo z namenom, da v bi učenke in učenci od 7. do 9. razreda osnovnih šol, spodbudili,  da raziskujejo in napišejo svoja razmišljanja ter pripovedi spominov svojih staršev, starih staršev ali  znancev o tem, kako so doživljali osamosvajanje Slovenije  in  dogodke iz osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki so se dogajali na območju sedanjih občin Idrija in Cerkno.
Na letošnji literarni natečaj se  s svojimi literarnimi prispevki odzvalo osemindvajset mladih avtorjev, od tega pet iz OŠ Cerkno, trije iz OŠ Črni Vrha nad Idrijo, deset iz OŠ Idrija in deset iz OŠ Spodnja Idrija,
Strokovna komisija OZ VVS Idrija Cerkno je po temeljitem branju prispelih prispevkov opravila izbor 

Osnovna šola Cerkno:            Luka Makuc 9. razred
Osnovna šola Črni Vrh nad Idrijo:    Elizabeta Čebular 9. razred   
Osnovna šola Spodnja Idrija:         Julija Černilogar 7. razred       
Osnovna šola Idrija:            Gašper Golob Rupnik 7. razred

Rezultate literarnega natečaja so  četrtek  25.4.2019  razglasili na  svečanosti, v  Osnovni šoli Črni Vrh nad Idrijo, katero so v sodelovanju z Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Idrija – Cerkno, pripravili  učenci in učitelji  te šole. Proslava je bila namenjena tudi počastitvi  bližnjega Dneva upora proti okupatorju.
Na začetku svečanosti so udeležencem predstavili komentiran dokumentarni filmski posnetek krajana Franca Lampeta o eksploziji orožja in streliva v vojaškem skladišču  ter o opustošenju, ki ga je v Črnem Vrhu nad Idrijo povzročila  ta eksplozija.
V osrednjem delu slovesnosti  sta predsednik strokovne komisije Območnega združenja Zorko Velikanje in predsednik območnega združenja Marijan Platiše podelila priznanja in nagrade avtorjem najboljših literarnih prispevkov prispelih na letošnji literarni natečaj
Elizabeta Čebular in Gašper Golob Rupnik  sta  odlomka iz svojih nagrajenih literarnih del tudi prebrala.
V priložnostnem kulturnem programu so poleg pevcev  združenega pevskega zbora Osnovne šole Črni Vrh, ki so z ubrano zapetimi domoljubnimi pesmimi razgreli ozračje,  nastopili tudi učenci 4. in 5. razreda črnovrške šole, ki so predstavili  izbor slovenskega ljudskega pesništva.
Vsi sodelujoči na literarnem natečaju, so kot nagrado za sodelovanje  prejeli zbornik z literarni prispevki z letošnjega  natečaja, ki ga je izdalo Območno združenje, ter spominske majice. V mesecu maju pa bo Območno združenje vse avtorje prispevkov in njihove mentorje  popeljalo tudi na ekskurzijo v Park vojaške zgodovine v Pivki.


Marijan Platiše
predsednik OZVVS Idrija-CerknoVir: Marijan Platiše

Slikovne priloge

  • 06. 05. 2019
    Nagrajenci letošnjega 8. literarnega natečaja

  • 06. 05. 2019
    Udeleženci zaključne svečanosti 8. literarnega natečaja

  • 06. 05. 2019
    Zaključne svečanosti so se udeležili številni visoki gostje


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 607
št. pogledov trenutnega uporabnika: 603
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 15.04.2021 18:41:31 | čas izdelave strani: 0,420s