< nazaj na novice

25. april 2019 / Pomembno

Kraj: Kranj

Veterani ocenili svoje delo

Prisotni člani so se seznanili s  poročilom predsednika Antona Reška, ki je poročal o izvršenih nalogah preteklega mandata in  je slonelo predvsem na negovanju tradicij osamosvojitvene vojne 1990 – 1991 in  na utrjevanju spomina na našo polpreteklo zgodovino.
Posebej je predsednik povdaril pomen ustanovitve Teritorialne obrambe leta 1968 in njeno 50 - letnico, ki smo jo počastili v novembru 2018 s postavitvijo stalne razstave tega obdobja na Gorenjskem in v Kranju. Ta razstava je sestavni del že postavljenega gradiva o osamosvojitveni vojni na Gorenjskem, ki je v Muzeju osamosvojitvene vojne v vojašnici Kranj.
Na volilnem Glavnem zboru so po poslušanju vseh poročil in pozdravnih nagovorih gostov iz vrst sosednjih veteranskih združenj Tržiča in Zg. Gorenjske, PVD Sever Gorenjske in ZB za vrednote NOB Kranj, prisluhnili tudi besedam predsednika Zveze veteranov Slovenije gen. Lipiča.  Ta je med drugim nakazal potrebo po nekaterih novitetah in dopolnitvah Zakona o veteranih, ki so se pojavile z zmanjšanjem pravic veteranov s sprejetjem ZUJF-a in sedanja gospodarska situacija to dovoljuje, odvisno pa bo od volje poslancev. Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Kranj je za sedanje uspehe čestital in novemu vodstvu zaželel novih uspehov.
Po izvedenih volitvah so člani izvolili nove organe združenja in sicer novo devet člansko predsedstvo, ki ga bo tudi v prihodnjem mandatu vodil Anton Rešek, potrdili so sestavo nadzornega odbora in častnega razsodišča. Na novo so imenovali arhivsko – zgodovinsko komisijo, vodil jo bo Miha Jagodic, in bo imela prav v tem mandatu pomembno vlogo in delo, saj  združenje letos praznuje 20 – letnico  obstoja. Člani so sprejeli tudi delovni načrt za leto  2019, kjer je nekaj pomembnih nalog.  V prvi vrsti  primerna obeležitev 20 – letnice obstoja združenja, postavitev obeležja padlemu Petru Petriču, organizacija  5. spominskega pohoda na Krvavec z odkritjem spominskega obeležja na stolpu RTV na Krvavcu v spomin na napad JLA z letali na objekt v juliju 1991 leta.
Ob zaključku Glavnega zbora so se člani pogovorili še o svojih drugih vprašanjih in tegobah, vse pa je ob tem zabaval ansambel Jurjevi godci iz Šenčurja, ki je poskrbel za sproščeno vzdušje.
                                                                                                                Zvone RešekVir: ozvvs Kranj

Slikovne priloge

  • 25. 04. 2019
    Letni zbor OZVVS Kranj


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 668
št. pogledov trenutnega uporabnika: 652
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 15.04.2021 15:19:32 | čas izdelave strani: 0,400s