< nazaj na novice

29. marec 2019 / Pomembno

Kraj: Straža pri Novem mestu

Letni zbor OZVVS Dolenjska

29. 3. 2019 smo se člani OZVVS Dolenjske v velikem številu srečali na rednem letnem zboru veteranov, ki smo ga letos izvedli v prijetnem ambientu kulturnega doma v Straži pri Novem mestu. S spremembo lokacije zbora veteranov smo tako prisotni v vseh občinah, ki jih pokriva OZVVS Dolenjske, in smo s tem še bližje svojim članom. Na začetku je Barbara Kastelic zapela Zdravljico, nato pa je napovedovalka pozdravila vse zbrane ter potrdila sprejetje dnevnega reda: izvolitev delovnega predsedstva ter organov zbora, obravnava dnevnega reda in poročila OZVVS Dolenjske za leto 2018, obravnava in sprejem načrta dela za leto 2019, pozdravni nagovori gostov, podelitev priznanj in zahvalnih listin, predstavitev zbornika ob 50-letnici TO ter zadnja točka razno.

Letni zbor je vsako leto naš najpomembnejši in najslavnejši dogodek, na katerem se spoštljivo obrnemo drug k drugemu, se zahvalimo za prispevanje k uspehom in si s popotnico čistih računov zagotovimo čim boljše izhodišče za dobro delo tudi v naslednjem letu. Za organizacijo ter dobro počutje udeležencev in naših gostov na zboru je poskrbel organizacijski odbor v sestavi Anton Klobčaver, Srečko Hudoklin, Marjan Jerman, Dušan Piškurič in Anica Ribič.  Zbor veteranov je vodilo delovno predsedstvo v sestavi Boris Pogačar, Franc Anderlič, Jože Ribič in zapisnikar Srečko Hudoklin.

Na začetku Zbora veteranov OZVVS Dolenjske je predsednik Anton Klobčaver pozdravil prisotne goste: predsednika ZVVS Ladislava Lipiča, predsednika pokrajine ZVVS Dolenjske in Bele Krajine Slavka Malešiča, predstavnike OZVVS Bela Krajina in Trebnje, delegacijo PVD SEVER Dolenjske in Bele Krajine, predsednika OZSČ in vodjo vojašnice Franca Uršiča Novo mesto Vasilija Maraša, predsednico ZZB za vrednote NOV Dolenjske Tilko Bogovič in župana Občine Straža Dušana Krštinca.

V letu 2018 smo bili izjemno zadovoljni, saj smo z izvedbo vseh načrtovanih dogodkov izpolnili svoja pričakovanja in ambicije, prispevali k ugledu ZVVS, okrepili sodelovanje z Občinami Novo mesto, Mirna Peč, Šmarješke Toplice, Škocjan, Straža, Šentjernej, Dolenjske Toplice in Žužemberk, delali z mladimi, tesno sodelovali z drugimi veteranskimi in domoljubnimi organizacijami in uresničevali zaupanje članov OZVVS Dolenjske. Dogodke, ki smo jih zapisali v letni načrt dela, smo namenili ohranjanju spomina na veterane, ki so sodelovali v osamosvojitveni vojni leta 1991, prav tako smo vsebine z družabnega, rekreativnega in športnega področja namenili krepitvi prijateljstva vseh generacij domoljubov. Glede na obseg izvedenih dogodkov in njihov odmev v medijih je treba poudariti, da veterani pri dogodkih delujemo prostovoljno in z veliko mero srčnosti.

Pri delu Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo  Dolenjske so bila za leto 2018 podeljena priznanja in zahvalne listine tistim, ki so s svojim delom vložili veliko truda pri organizaciji pohoda »Prvi strel« Poganci, organizaciji veteranskega srečanja na Otočcu, zbora veteranov, strokovnih ekskurzij, prireditvah in sodelovanju s predsedstvom Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske. Priznanja so prejeli: Hiša Fink, Peter Bevc, Andrej Mikec, Marjan Drenik, Tine Jerman, Jože Pureber in Toni Jerele.  Bronasto medaljo Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Dolenjske za dolgoletno požrtvovalno delo so prejeli: Brane Zupančič, Srečko Lamut, Boris Kapš, Viktor Breznik, Drago Celič, Igor Povž. Srebrno medaljo OZVVS Dolenjske za dolgoletno požrtvovalno delo so prejeli: Zoran Leko, Franc Anderlič, Hanzi Mohorič, Dušan Vukšinič , Srečko Hudoklin, Matjaž Ravbar. Posebno priznanje za sodelovanje in vsestransko pomoč, še posebej pri soorganizaciji letošnjega glavnega zbora Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo  Dolenjske  pa je prejel župan Občine Straža in  veteran g. Dušan Krštinc.

Ob koncu zbora so predstavniki pripravljalnega odbora general podpolkovnik Albin Gutman, Jože Ribič in  Matjaž Ravbar vsem prisotnim predstavili zbornik, ki je bil izdan ob 50-letnici teritorialne obrambe, predsednik Pokrajinskega odbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo gospod Slavko Malešič pa je vsem članom omenjenega odbora podelil posebna priznanja. Po zaključku uradnega dela Zbora veteranov OZVVS Dolenjske je preko 200 veteranov in gostov ostalo na pogostitvi ter prijateljskem druženju v avli Kulturnega doma Straža, kjer smo obujali spomine na vojno za Slovenijo leta 1991 ter si skupaj še enkrat ogledali projekcijo slik iz bogatega nabora lanskih aktivnosti. Ob odhodu so vsi udeleženci prejeli še posebno darilo – zbornik ob 50-letnici teritorialne obrambe na Dolenjskem.


Naj ne bo nikoli pozabljeno!Sekretar OZVVS Dolenjska
       Srečko HudoklinVir: Srečko Hudoklin

Slikovne priloge

 • 12. 04. 2019
  Predsednik OZVVS Dolenjska Anton Klobčaver in župan občine Straža Dušan Krštinc

 • 12. 04. 2019
  Predsednik OZVVS Dolenjska Anton Klobčaver

 • 12. 04. 2019
  Prejemniki priznanj

 • 12. 04. 2019
  Prejemniki priznanj


 • 12. 04. 2019
  Prejemniki zahvalnih listin

 • 12. 04. 2019
  Delovno predsedstvo

 • 12. 04. 2019
  Pozdravni nagovor predsednika ZVVS Ladislava Lipiča

 • 12. 04. 2019
  Udeleženci zbora


 • 12. 04. 2019
  Udeleženci zbora


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 150
št. pogledov trenutnega uporabnika: 140
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 23.07.2019 15:24:09 | čas izdelave strani: 0,413s