< nazaj na novice

23. marec 2019 / Pomembno

Kraj: Idrija

Letni zbor članov OZVVS Idrija-Cerkno

V soboto so se na rednem letnem zboru sešli člani in članice Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno.  Na zboru so udeleženci pregledali opravljeno delo v lanskem letu, si zastavili načrte za letošnje leto, sprejeli spremembe pravil  ter  izvolili novo vodstvo, ki bo združenje vodilo do  prihodnjega zbora članov.
Letnega zbora članov OZVVS so se udeležili tudi poslanec in predsednik Odbora za obrambo  Državnega zbora RS Samo Bevk, predstavniki OZ VVS Logatec in Tolmin ter predstavniki Policijskega veteranskega združenja Sever.
Osrednje poslanstvo, ki ga uresničuje Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno je ohranjanje spoštljivega spomina na dogodke ter vrednot osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Med osrednja področja aktivnosti združenja pa sodijo tudi: pomoč članom pri pridobivanju statusa vojnega veterana in uveljavljanju drugih pravic s tega področja, spremljanje socialnega stanja članstva, skrb za športno in družabno udejstvovanje članov in njihovo informiranost, organizacijska krepitev združenja in njegove prepoznavnosti v javnosti ter sodelovanje s sorodnimi društvi, združenji in Zvezo veteranov vojne za Slovenijo. Vse dejavnosti, ki jih je združenje organiziralo v preteklem letu so bile predstavljene tudi v poročilu o opravljenem delu, ki so ga udeleženci soglasno potrdili
Uresničevanje svojega poslanstva ostaja ključna  smer delovanja združenja tudi v načrtu dela za leto 2019. Tudi v letošnjem letu bo pomembno področje delovanja,  sodelovanje s šolami, zlasti pri  izpeljavi že tradicionalnega literarnega  natečaja »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, soorganizaciji proslav ob državnih praznikih, vezanih za procese osamosvajanja Slovenije in  pri drugih projektih. Načrtujejo postavitev novega spominskega obeležja dogodkom iz osamosvojitvene vojne, organizacijo spominskih pohodov in srečanj nekdanjih pripadnikov enot TO Idrija ter skrb za drugo športno in družabno udejstvovanje članov.  Po več letnem zbiranju dokumentarnega gradiva in pisanju prispevkov, bodo koncem leta izdali tudi zbornik s spomini udeležencev osamosvojitvene vojne na Idrijskem in Cerkljanskem.
Udeleženci zbora so po zaprosilu po predčasni razrešnici, za katero je zaradi osebnih obveznosti, zaprosil dosedanji predsednik Zorko Velikanje letega razrešili. Za predsednika pa so izvolili Marijana Platiše, ki bo skupaj z Marjanom Rupnikom in  Markom Mikužem, drugim novoizvoljenim podpredsednikom, ter sekretarko Mileno Kržišnik, vodil združenje do naslednjega zbora članov.
V sklepnem delu sobotnega zbora članov so zaslužnim članom podelili tudi priznanja Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Srebrno plaketo ZVVS je prejela Marta Jordan, bronasto plaketo Alfred Pregelj, spominsko plaketo pa Barbara Prelovec iz koncerna Kolektor. Zlato plaketo Zveze veteranov vojne za Slovenijo pa bosta na glavnem zboru zveze prejela Zorko Velikanje in Franci Ferjančič, red veterana vojne za Slovenijo II. stopnje pa Marijan Platiše.  V zahvalo za plodno sodelovanje pa je Območno združenje prejelo posebno plaketo s strani Tolminskega pododbora policijskega veteranskega združenja Sever.
 
Marijan Platiše

predsednik OZVVS Idrija-CerknoVir: Marijan Platiše

Slikovne priloge

  • 26. 03. 2019
    Dolžnost predsednika je od Zorka Velikanje prevzel Marijan Platiše

  • 26. 03. 2019
    Letnega zbora članov so se udeležili številni gostje

  • 26. 03. 2019
    Udeleženci letnega zbora članov OZVVS Idrija-Cerkno


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 185
št. pogledov trenutnega uporabnika: 170
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 23.07.2019 15:06:56 | čas izdelave strani: 0,412s