< nazaj na novice

05. marec 2019

Kraj: Ljubljana

OZVVS Ljubljana

Veterani OZVVS Ljubljana in PVDS Ljubljana prebarvali prostore v porodnišnici Ljubljana

Naj poudarim, da so prostovoljci poleg barvanja prostore opremili tudi s poslikavami, ki jih je izdelal Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana, ki je po poklicu slikopleskarski mojster in že peto leto vodi ter organizira to enkratno dobrodelno akcijo, ki je letos vredna 11 tisoč evrov. Z donacijami so sodelovali še Dipex, d.o.o., Amal, d.o.o. OZ Železopromet, Dast, d.o.o. in Slojenčkov.

Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana, ki je bil vseh pet let glavni organizator in strokovni vodja te prostovoljne akcije je v svojem nagovoru med drugim dejal: "Obrtniki, ki smo tudi veterani si želimo, da bi bili bolj strpni in da nastopamo skupaj in enotno tako kot smo med samoosvoboditveno vojno, ni pomembna kilometrina in denar, pomembna je gesta."

Tomaža Čas, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever pa je poudaril: "Vesel sem, da smo se na točki humanosti in dobrodelnosti združili vojni in policijski veterani. Prepričan sem, da bomo dobrodelno delo ki smo ga zastavili ljubljanski porodnišnici lahko nadaljevali še v kakšnem vrtcu in šoli."

Ladislav Lipič, predsednika Zveze veteranov vojne za Slovenijo je izpostavil: "Vojni veterani, ki smo sodelovali skupaj v osamosvojitveni vojni in pa naši predhodniki iz NOV želimo izpostaviti vrednote kot so mir, svobodoljubje, poštenost in skrb za tiste, ki prihajajo, da bomo ta svet oziroma državo zapustili mladim. ki bodo ravno tako spoštovali te pomembne vrednote."

Andreja Verovšek, predstavnica društva Slojenčki: "Moji predhodniki so povedali veliko lepih besed. Lepo je sodelovati s takimi ljudmi in organizacijami, ki imajo vizijo, so samoiniciativni in pomagajo." Sledilo je odkritje spominskega obeležja, ki bo spominjalo na to plemenito dejanje ljubljanskih veteranov vojne za Slovenijo leta 1991. Odkrila sta ga predsednik OZVVS Ljubljana, Dušan Presetnik in predstavnica zaposlenih na kliničnem oddelku za perinatologijo Kumrija HAJDARAJ

V kulturnem sporedu je sodeloval kvartet klarinetov policijskega orkestra v sestavi: vodja kvarteta Andrej Knap - bariton saksofon, Martin Skubin - sopran saksofon, alt saksofon, Nace Kogej - alt saksofon in Aljaž Žižek - tenor saksofon. 

Sledil je ogled na novo prebarvanih in osveženih prostorov, pogostitev in druženje.
----------
Veterani vojne 1991 so bili pri obnovi posameznih prostorov Ginekološke klinike udeleženi že v preteklih letih. Tako so leta 2013 obnovili stene ambulante za rizične otroke, čakalnico, sanitarije in pomožne prostore, pri tem pa uporabljali barve, ki jih je doniralo podjetje Helios. 

Leta 2014 so prebarvali prostore enote intenzivne neonatalne terapije tega istega oddelka z barvami, ki jih je donirala Hiša tehnike Etis Ljubljana.

Leta 2015 so hodnike Porodnega bloka prebarvali in osvežili v nežne, tople pastelne tone, izdelali stensko poslikavo - fresko z motivom noseče matere z otrokom, ki je nastal po fotografiji Petre Nuzdorfer. S tehnološko najsodobnejšo barvo in zaščito (inovativno antibakterijsko barvo, ki je še posebno primerna za zdravstvene ustanove) so prebelili tudi operacijsko dvorano v 1. nadstropju Porodnišnice. Akcijo smo izvedli v sodelovanju s podjetji AMAL d.o.o, Martink Pro d.o.o., Dipex d.o.o., in Banko Koper, d. d., ki so darovali material in finančno podprli akcijo.

Leta 2016 smo prebarvali in osvežili porodne sobe Kliničnega oddelka, akcijo pa so finančno podprli in donirali barvo podjetja AMAL d.o.o., Martink Pro d.o.o., Dipex d.o.o. in Rotary kluba Ljubljana – 25.

Motor vseh teh akcij je bil Dušan Presetnik, predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, ki je bil vsem tudi strokovni vodja in mentor pri pleskarskem delu. Njegova sled so tudi čudovite stenske poslikave, ki krasijo prebarvane stene v tem objektu.

Vir: RTVSLOVir: RTVSLO

Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4563
št. pogledov trenutnega uporabnika: 4563
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 23.01.2022 15:51:29 | čas izdelave strani: 0,409s