< nazaj na novice

12. marec 2019

Kraj: Šmarje pri Jelšah

Letni zbor OZVVS Šmarje pri Jelšah

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah, ki deluje na območju vseh šestih občin UE Šmarje pri Jelšah to so občine Kozje, Bistrica ob Sotli, Podčetrtek, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina in Rogatec. OZVVS Šmarje pri Jelšah so 23. 2. 2019 izvedli  letni občni zbor v grajski pristavi v občini Rogatec. OZVVS svoje delo za preteklo leto ocenjuje, kot leto izzivov, spoznanj, prilagajanja in dela na temeljih in področjih, ki so jih zastavljala prejšnja predsedstva in predsedniki s pomočjo delavnih organov območnega združenje vojnih veteranov Šmarje pri Jelšah. V upanju, da je v.d. predsedstvo uspelo zadržati nivo in smer prejšnjih vodstev smo to potrdilo dobili na občnem zboru z visoko udeležbo naših članov za kar pa se predsedstvo OZVVS Šmarje pri Jelšah še posebej zahvaljuje celotnemu članstvo OZVVS in gostom za izkazano podporo. Na zboru so obravnavali, sprejemali in potrjevali še poročila o delu OZVVS za preteklo leto in načrt dela za leto 2019. Načrt dela za leto 2019 je obsežen in je v nekaterih točkah izvedba odvisna o finančnih sredstvih, ki pa jih še vedno ni dovolj za celotno realizacijo načrtovanega programa.  OZVVS Šmarje pri Jelšah za članstvo načrtuje zanimive strokovne ekskurzije, ki so dobro zasedene oz. obiskovane. Predsedstvo meni, da strokovna ekskurzija doseže svoj namen takrat ko članom omogočimo prisotnost na ekskurziji na vsaj dveh avtobusih, da vsaj del članstva dobi nove inf. s področja varnosti in obrambe, ki pa ni edini namen strokovnih ekskurzij. Ekskurzije nadgradimo s druženjem povezovanjem in spoznavanjem med člani ter spominom na osamosvojitveno vojno za Slovenijo. OZVVS Šmarje pri Jelšah pa ugotavlja in smatra, da za ohranjanje in krepitev domoljubja in spomina na obdobje priprav za osamosvojitev Slovenije. OZVVS Šmarje se trudi ne glede na višino zagotovljenih finančnih sredstev, da izkoristimo znanje in voljo celotnega članstva OZVVS, da izvedemo čimveč zastavljenih ciljev, ki nas na tak način bogatijo in povezujejo znotraj ZVVS, kot z ostalimi veteranskimi društvi in domoljubi na širšem območju Slovenije. Med letošnje prioritetne aktivnosti OZVVS opredeljuje tudi izvedbo aktivnosti na področju povezovanja s veterani Hrvaške ter izvedbo skupnega pohoda za mir.
Delovno predsedstvo še je nato zbora predstavilo obrazložitev s katerim je  zboru predlagalo, da se za celoten mandat oz. za predsednika OZVVS Šmarje pri Jelšah potrdi Antona Šturbeja, ki OZVVS Šmarje pri Jelšah vodi zadnje leto. Sklep je bil v predlagani vsebini sprejet, da še naslednja tri leta OZVVS Šmarje pri Jelšah vodi, kot predsednik Anton Šturbej. OZVVS. Nato se še potrjeni-novi predsednik OZVVS Šmarje pri Jelšah se zahvali vsem gostom za podane predloge besede izpodbude in nadaljnje usmeritve za delo združenja in na koncu še zahvala vsem prisotnim za udeležbo.
Občini Rogatec in njenemu županu Martinu Mikoliču pa gre zahvala za pomoč pri zagotavljanju prostora, kjer je potekal zbor. 
Podelili pa smo še zahvalo, priznanja in Častne nazive za dolgoletno delo v OZVVS
Zahvalo OZVVS Šmarje pri Jelšah je prejela Zlatka Polajžer
Bronasta priznanja so prejeli: Anka Novak, Alojz Novak in Franc Šramel,
Srebrno priznanje sta prejela: Anton Plevčak in Gobec Srečko,
Zlato priznanje je prejel: Brane F. Gradišnik
Za izjemen prispevek k prepoznavnosti OZVVS Šmarje pri Jelšah pa smo podelili še častne nazive:
Častni predsednik: Vladimir Gobec,
Častni člani:  Korez Leopold,Ferdinand Gobec, Miha Zakošek, Pavel Rojs in Uršič Jože.


Anton Šturbej
Predsednik OZVVS Šmarje pri JelšahVir: OZVVS Šmarje pri Jelšah

Slikovne priloge

 • 12. 03. 2019
  Prejemniki priznanj

 • 12. 03. 2019
  Udeleženci zbora

 • 12. 03. 2019
  Z leve proti desni: Srečko Gobec, Leopold Korez, Franci Eisenkoler, Anton Šturbej

 • 12. 03. 2019
  Gostje


 • 12. 03. 2019
  Pozdravni nagovor Jožeta Uršiča


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 135
št. pogledov trenutnega uporabnika: 101
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 20.05.2019 06:40:41 | čas izdelave strani: 0,381s