< nazaj na novice

09. marec 2019 / Pomembno

Kraj: Ig

Posvet predsednikov in sekretarjev OZVVS na Igu, 9. marca 2019

V soboto, 9. marca 2019 smo se zbrali na že tradicionalnem posvetu predsednikov in sekretarjev OZVVS. Posveta so se udeležili predstavniki OZVVS iz 46 društev.
V prvem delu posveta nam je upokojeni brigadir, pripadnik TO od leta 1970, udeleženec vojne za Slovenijo, nekdanji vojaški in obrambni ataše Republike Slovenije v ZDA Janez Kavar predstavil svojo knjigo z naslovom »Kdo je poveljeval TO v osamosvojitveni vojni«.
V nadaljevanju sta nam predstavnika Direktorata za obrambne zadeve Robert Zadek in Matjaž Francelj predstavila pomembne novosti Zakona o nevladnih organizacijah glede statusa nevladne organizacije v javnem interesu.
Ker novosti Zakona o nevladnih organizacijah zahtevajo tudi določene spremembe in dopolnitve statuta ZVVS, nam je podpredsednik ZVVS Danijel Božič predstavil osnutek omenjenih sprememb.
Na posvetu smo se seznanili tudi z osnutkom finančnega poročila za leto 2018, realizacijo finančnega načrta za leto 2018, programom dela za leto 2019 in 2020.
Podpredsednik ZVVS Marjan Grabnar pa nas je seznanil s postopkom nadaljevanja sprememb in dopolnitev Zakona o vojnih veteranih, ki čaka nadaljno obravnavo v Državnem zboru.
Predsednik ZVVS Ladislav Lipič nam je predstavil izhodišča za razpravo vezano na 50-letnico ustanovitve TO, ki je bila v letu 2018, odzive posameznikov in neodzivnost medijev na omenjeno obletnico ter na naše delo, izrazil pohvalo na dobro sodelovanje z domoljubnimi in veteranskimi organizacijami v KODVOS. Dotaknil pa se je tudi naše organiziranosti in delovanja OZVVS, vloge PO, posodobljenega izgleda veteranske uniforme, dela in vloge Zgodovinske komisije ter pomena zbiranja gradiva iz obdobja osamosvojitvene vojne in izdaje publikacij.
Nedvomno se je tudi tokrat potrdilo dejstvo, da je organizacija tovrstnih posvetov zelo dobrodošla.Vir: ZVVS

Slikovne priloge

 • 11. 03. 2019
  Posveta sta se udeležila tudi Robert Zadek in Matjaž Francelj iz MORS

 • 11. 03. 2019
  Udeleženci posveta so z zanimanjem prisluhnili predsedniku ZVVS

 • 11. 03. 2019
  Udeleženci posveta

 • 11. 03. 2019
  Predstavitev knjige Janeza KavarjaKomentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 208
št. pogledov trenutnega uporabnika: 169
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 20.05.2019 07:31:22 | čas izdelave strani: 0,395s