< nazaj na novice

25. april 2018 / Pomembno

Kraj: Moravče

Novejša zgodovina nekoliko drugače

25. aprila so se učenci 9. razredov OŠ Jurija Vege iz Moravč podali na ekskurzijo v Ljubljano in Pivko. Ogledali smo si Muzej novejše zgodovine v Ljubljani in Park vojaške zgodovine v Pivki. Stroške ogleda je učencem krila Zveza veteranov vojne za Slovenijo in se ji na tem mestu za to najlepše zahvaljujemo.
Zjutraj smo se najprej podali v Ljubljano, kjer smo si v omenjenem Muzeju novejše zgodovine ogledali stalno razstavo Slovenci v 20. stoletju. Pod vodstvom muzejskih kustosinj so si učenci lahko malo drugače ogledali preteklo dogajanje pri nas in se tudi izkazali s svojim znanjem in vedoželjnostjo.
Sledil je odhod v Pivko v omenjeni Park vojaške zgodovine. Tudi tam so imeli učenci zanimiv ogled razstave težkega orožja iz druge svetovne vojne in povojnega obdobja, nato pa še razstavo o Jugoslovanski ljudski armadi, kjer so lahko učenci spoznali tudi služenje vojaškega roka svojih očetov ali dedkov v socialistični Jugoslaviji. Sledil je tudi del razstave o osamosvojitvi Slovenije in vojni za Slovenijo. Na koncu pa so si učenci lahko ogledali notranjost jugoslovanske žepne podmornice.
S to ekskurzijo so učenci 9. razredov lepo ponovili učno snov tega šolskega leta o zgodovini Slovencev v 20. stoletju s posebnim poudarkom na osamosvajanju Slovenije. Učenci so bili z ekskurzijo zadovoljni in spoznavali zgodovino na drugačen način.


Simon ZalarVir: Simon Zalar

Slikovne priloge

  • 21. 05. 2018
    V Parku vojaške zgodovine Pivka

  • 21. 05. 2018
    V Parku vojaške zgodovine Pivka

  • 21. 05. 2018
    V muzeju novejše zgodovine


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 842
št. pogledov trenutnega uporabnika: 841
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 25.09.2021 02:31:55 | čas izdelave strani: 0,407s