< nazaj na novice

18. april 2018 / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Ne poznajo recesije: Zveza veteranov vojne za Slovenijo si je za svojo elito omislila luksuzen apartma v Izoli, vreden kar 151 tisoč evrov

 

Bliža se poletje in mnoge skrbi, kam bodo odšli na morje – če si bodo to sploh lahko privoščili. Vendar pa se s tem vprašanjem nikakor ne soočajo izbrani člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo, saj jim zveza omogoča, da preživljajo počitnice za zgolj 50 evrov na dan v čudovitem apartmaju Oljka nad Izolo s pogledom na Simonov zaliv.
Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) si je v Izoli omislila apartma v počitniški hiši, ki so jo v obdobju okrog leta 2013 še razširili oziroma dozidali – gradnja je bila dokončana leta 2016, v novem delu pa se nahaja tudi prestižni apartma ZVVS. Tako je luksuz, tudi po kvadraturi apartmajev, zagotovljen za vojne veterane. Apartma ima namreč dve sobi – eno z zakonsko posteljo in eno z dodatnima dvema enojnima ležiščema, dnevno sobo z dodatnim ležiščem, kjer je tudi kabelska
Za hišo na morju, v kateri se nahajajo opisani apartmaji, kriteriji namreč niso znani, po odgovoru ZVVS sodeč pa jih lahko uporablja zgolj vodstvo. “Počitniški apartma, ki je v lasti Zveze veteranov vojne za Slovenijo v Izoli, je namenjen za počitnikovanje naših članov,” je na naše novinarsko vprašanje odgovoril Mitja Jankovič, generalni sekretar ZVVS, ter še pojasnil: “Apartma lahko uporabljajo izključno člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki tekoče izpolnjujejo članske obveznosti. Apartma ni namenjen za zunanje uporabnike.” Zanimalo nas je, ali obstaja kakšen pravilnik za uporabo oziroma če nam lahko odgovorijo, po kakšnih kriterijih se izbira, kdo lahko objekt uporablja, a na to odgovora nismo prejeli. Namesto tega nas je Jankovič na hitro odslovil:“Mislim, da je iz odgovora jasno, kdo lahko najame naš apartma. Vsak član ima pravico koristiti kapaciteto 1-krat letno.”
televizija in internet, kuhinjo, ki ima celo pomivalni stroj in kopalnico s tušem, v katero so dodali še pralni stroj, razkrivajo fotografije, objavljene na spletni strani veteranov. Poleg tega imajo člani ZVVS v Izoli zagotovljeno tudi parkirno mesto, ki je očitno zajeto v ceno najema apartmaja – ta je 50 evrov na dan za 5 oseb, kolikor jih največ sprejme. V ceno najema so vključene tudi brisače in posteljnina. Luksuz kot v hotelu, torej. Seveda pa ta cena velja za vrhunec kopalne sezone, v preostalih mesecih je najem še cenejši. Vendar pa velja le za člane ZVVS – in še to le izbrane, kot je očitno.

Nova24TVS

 

v nadaljevanju objavljamo odgovor ZVVS:

 

Spoštovani,

na portalu Nova24TC ste v članku " Ne poznajo recesije Zveza veteranov vojne za Slovenijo si je za svojo elito omislila luksuzni apartma v Izoli, vreden kar 151 tisoč evrov" natrosili kup neresnic, ki zahtevajo naš odgovor. Prav tako v skladu z Zakonom o medijih zahtevamo objavo odgovora na istem mestu.
Najprej naj pojasnimo, da je bil apartma kupljen s sredstvi povračila vlagan v CVVS Logatec. Zveza veteranov  je za obnovo in ponovno oživljanje nekdanje vojašnice skupaj z območnim združenjem v Logatec vložila denarna sredstva ter ogromno prostovoljnih ur dela. Večino prostovoljnega dela so opravili člani OZVVS Logatec. V letu 2012 smo z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje sklenili sporazum o poračunu investicijskih vlaganj iz pogodb o vzpostavitvi, razvoju in delovanju Centra vojnih veteranov Slovenije v Logatcu. Sami nismo imeli ne dovolj sredstev ne kadra, da bi lahko upravljali s tako velikim kompleksom. URSZR pa je na omenjeni lokaciji videla priložnost za formiranje svojega centra za usposabljanje in zaščitno reševalne naloge. Center se je izkazal za odlično rešitev, saj so v njem že bili evakuirani poplavljenci, trenutno pa je prehodni center za begunce.
S temi sredstvi smo v preteklosti že kupili dva apartmaja v Termah Vivat ter v letu 2017 še omenjeni apartma v Izoli. Torej sredstva niso bila porabljena iz sredstev,s katerimi država sofinancira delovanje Zveze veteranov.  Kot je razvidno že iz našega prvotnega odgovora je apartma namenjen vsem članom, ki imajo tekoče plačano članarino. Od tako imenovane elite, čeprav ne vemo, kdo bi po vaše sodil v elito, teh apartmajev ni uporabljal nihče izven utečenega postopka rezervacije. O možnosti najema so bili vsi člani obveščeni istočasno. V kolikor pa vas moti cena najema, vam sporočamo, da je bil osnovni namen nakupa ravno v zagotavljanju bolj ugodnega počitniškega letovanja za  člane.
Zavedamo se, da je glede na število aktivnih članov teh kapacitet premalo in da vsi ne bodo mogli najeti apartmaja v željenem terminu. V bodoče bomo pravila najema še dodelali, saj se s to dejavnostjo v preteklosti nismo ukvarjali in nismo imeli primernih izkušenj, da bi lahko predvideli vse dejavnike.  Nikakor pa apartma ni namenjen t.i. eliti, kot sami nesramno natolcujete.
Res pa je naslednje: veterani vojne za Slovenijo si takšen standard zaslužijo in poskrbeli bomo, da ga bomo še izboljšali.


Upam, da z objavo resničnih in nepotvorjenih podatkov ne boste imeli težav.
Lepo vas pozdravljam,

Mitja Jankovič

 

 

Prejeli smo tudi odgovor, da zahtevanega popravka ne bodo objavili.

 

 

"Spoštovani,

vaša zahteva za popravek ne izpolnjuje pogojev, ki jih določa drugi odstavek, prve točke 31. člena Zakona o medijih, zato vam popravka žal ne moremo objaviti.

Lep dan,
Nova24TV"Vir: Nova24TV, ZVVS

Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1404
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1376
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 08.12.2021 10:15:17 | čas izdelave strani: 0,404s