< nazaj na novice

22. avgust 2017 / Pomembno

Kraj: Štore

Pobuda organizatorjem državnih proslav

Pobuda organizatorjem državnih proslav

V Sloveniji smo po osamosvojitveni vojni leta 1991 dobili med drugim tudi nekaj novih praznikov. Nekaj je dela prostih, nekaj pač ne.  Kot državljan in kot veteran vojne za Slovenijo  državne proslave redno spremljam. Pred časom sva se jih s praporščakom udeleževala tudi osebno, seveda s praporjem veteranskega združenja naše občine. Sedaj jih spremljam  na TV.
Organizirati odlično proslavo ni mačji kašelj. V tem imam kar nekaj izkušenj. Gledano na splošno, imamo zelo lepe proslave. Najbolj 'udarna' ali celo najbolj zahtevna, vsaj zame,  je tista na predvečer dneva državnosti,  25. junija.  Če jo organizira leva politična opcija ni 'ta-desnih' in obratno. Sramota! Da o prisotnosti različnih praporov raje ne razširjam tematike in izgubljam besed. Skratka, tu se vidi vsa beda  in pokvarjenost naših nekaterih posameznih politikov in političnih strank, ki vsa  leta netijo spore in sovraštvo med slovenskim narodom. Kako dolgo še?
Ampak, da se vrnem na organizatorje. Verjetno vedo, da smo v tej vojni leta 1991 v vojaškem spopadu z ramo ob rami sodelovali pripadniki TO in LM. Danes smo ti bivši pripadniki veterani in smo organizirani v dve samostojni in enakopravni  združenj, ZVVS-Združenje veteranov vojne za Slovenijo in Združenje Sever. Vsako združenje ima tudi  svoje vodstvo. ZVVS vodi  generalmajor Ladislav Lipič, Združenje SEVER  dr. Tomaž  Čas. Praktično vsi častniki in podčastniki, ki smo  sodelovali v osamosvojitveni  vojni,  smo organizirani še v ZSČ-Zveza slovenskih častnikov, ki  jo vodi generalmajor dr. Alojz  Šteiner. Vsi  trije našteti predsedniki  v teh združenjih vodijo tiste ljudi, sedaj nas  veterane, ki smo se organizirano uprli napadalcu in se  s puško v roki borili za to domovino.
Kot veteran vojne za Slovenijo  z  bolečino v srcu spremljam izjemno  ponižujoč odnos organizatorjev  proslav, da morajo predstavniki oziroma predsedniki  veteranskih združenj, ob tako pomembnem prazniku  na proslavi  sedeti v drugi, na nekaterih proslavah  v tretji  vrsti, ali celo nekje na obrobju. Po svoje izjemno žaljivo, da ne rečem celo sramotno. S tem žalijo vse naše veterane. Sedeti bi morali ob boku predsednika  RS, Vlade in DZ. Tudi s tem bi država pokazala nekoliko bolj spoštljiv odnos do vseh  veteranov. Žal nekaterim ni vedno mesto ob takšnih  proslavah v prvih vrstah. Ob določenih  dogodkih je potrebno narediti kakšno  izjemo in pokazati nekoliko več spoštljivosti tudi do tistih, ki nas v združenjih in zvezah vodijo. V takih primerih ne sme igrati vlogo barva politične opcije, ki je trenutno na oblasti, niti ne ime predsednika veteranskih organizacij. Na Odboru za obrambo v DZ je bilo po našem predsedniku Ladislavu Lipiču in tudi drugih stanovskih predsednikih iz strani poslancev SDS že prelito ogromno gnojnice. S takšnimi gestami, ki sem jih navedel, bi vsaj delno povrnilo načeto in poteptano dostojanstvo našega predsednika in vseh  veteranov.

Predsednik veteranske in častniške organizacije Štore
Srečko Križanec
Ul. Karla Vovka 14
3220 Štore

Slikovne priloge

  • 22. 08. 2017
    Logo zvvs


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja VLADO ŽGEČ , 28.08.2017 21:53
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Podpora

Srečko izredno primerno si to zapisal, žal seveda, kot vedno tisti, ki bi morali tega ne bodo prečitali.

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1778
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1752
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 11.04.2021 04:02:10 | čas izdelave strani: 0,395s