< nazaj na novice

23. junij 2017 / Pomembno

Kraj: Idrija

Pozdrav Dnevu državnosti in zaključku šolskega leta

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija - Cerkno, Policijsko veteransko združenje Sever in  Osnovna šola Idrija,  so v petek, 23.06.2017, v počastitev Dneva državnosti,  v spominskem  parku osamosvojitvene vojne za Slovenijo pred Osnovno šolo v Idriji, pripravili svečanost na kateri so na drog ob spominskem obeležju dogodkom iz osamosvojitvene vojne na Idrijskem in Cerkljanskem, dvignili slovensko zastavo.
Slovenska zastava je na tem drogu prvič zaplapolala 26.6.1991, na slovesnosti posvečeni razglasitvi samostojne Slovenije. Veterani vojne za Slovenijo pa so leta 2011 ob tem drogu postavili tudi spominsko obeležje dogodkom iz osamosvojitvene vojne za Slovenijo na Idrijskem in Cerkljanskem. Od tedaj dalje veterani,  v sodelovanju z Občino Idrija skrbijo, da slovenska zastava na tem drogu  ponosno plapola še danes.
Na svečanosti je častni postroj veteranov na prizorišče prinesel slovensko trobojnico ter jo ob intoniranju  državne  in evropske himne dvignil na drog.
Zbrane je nato pozdravil predsednik OZ VVS Idrija Cerkno Zorko Velikanje, v slavnostnem nagovoru pa je prisotne nagovorila sekretarka OZ VVS Milena Kržišnik. Priložnostni kulturni program so pripravile učenke OŠ Idrija.
Po zaključeni slovesnosti v spominskem parku, so udeleženci  odšli v Modro dvorano, kjer so učenci OŠ Idrija izvedli bogat praznični program posvečen praznovanju Dneva državnosti in zaključku  iztekajočega se šolskega leta.
Zbrane učence in učenke, učiteljski zbor, starše, predstavnike območnega združenja veteranov in prijatelje šole je najprej pozdravil Zorko Velikanje, predsednik OZ VVS Idrija Cerkno. Kot slavnostni govornik pa je udeležence nagovoril Janez Podobnik, ki je bil v času osamosvajanja Slovenije predsednik Skupščine Idrija, ki je izpostavil pomen negovanja narodne zavesti med vsemi generacijami, zlasti med mladimi, ki bodo oblikovali prihodnost Slovenije, in pozval k složnosti in obuditvi narodnega žara, kot smo ga Slovenci zmogli v času osamosvajanja Slovenije.
Prisrčen kulturno zabavni program, ki je z zborovsko pesmijo, domovinsko pripovedjo, plesom in glasbo, odseval veselje in razposajenost mladih ob zaključku iztekajočega se šolskega leta, pa so v sodelovanju s svojimi mentorji, pripravili in izvedli učenci in učenke Osnovne šole Idrija in plesalke Plesnega kluba Idrija.
Ob zaključku prireditve je udeležence nagovorila  tudi  ravnateljica šole Ivica Vončina, ki je izpostavila dosežke učencev in šole v iztekajočem se šolskem letu ter vsem, učenkam in učencem ter njihovim staršem, zaželela zaslužene in lepe počitnice.

 

Marijan PlatišeVir: Marijan Platiše

Slikovne priloge

 • 27. 06. 2017
  Nastopajoči na prireditvi v Modri dvorani

 • 27. 06. 2017
  Slavnostni govornik Janez Podobnik, je bil v času osamosvajanja Slovenije predsednik Skupščine občina Idrija

 • 27. 06. 2017
  Udeležence prireditve je pozdravil predsednik OZVVS Idrija - Cerkno Zorko Velikanje

 • 27. 06. 2017
  Učenke OŠ Idrija so izvedle priložnostni kulturni program


 • 27. 06. 2017
  Govornika na svečanosti Zorko Velikanje in Milena Kržišnik

 • 27. 06. 2017
  Pozdrav zastavi

 • 27. 06. 2017
  Praporščaki so prinesli Slovensko zastavo na prizorišče


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1914
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1909
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 08.12.2021 09:52:11 | čas izdelave strani: 0,401s