< nazaj na novice

11. junij 2017 / Pohodi

Kraj: Jurovski dol

OZVVS Grosuplje

Veterani OZVVS Grosuplje na Maistrovem pohodu - Jurovski dol 2017

Veterani vojne za Slovenijo iz Grosuplja smo se letos spet udeležili vseslovenskega Maistrovega pohoda v Slovenskih goricah, ki ga je letos organizirala Jurovski dol. Letos smo bili na tem pohodu že devetič.

 

V soboto, 3. junija 2016,  v zgodnjem jutru, smo se veterani Območnega združenja zbrali pred Gasilskim centrom Grosuplje in se z avtobusom odpeljali proti Štajerski v Jurovski dol, ki je kot je bilo že navedeno, letos organizator tradicionalnega Maistrovega pohoda. 

 

Kot bi prišli domov. Domačini so nas sprejeli na svoj topel gostoljuben način, tako da se je dobra volja, ki smo jo prinesli s seboj, le še povečala. Prijetno nas je presenetila skupina mladih domačinov – članov folklorne skupine. Pripravili  so nam lepo predstavo. Predstavil pa se nam je tudi mladi harmonikar in zelo dobro se je izkazal.

 

Po okusnem okrepčilu sta nas  pozdravila župan  občine Jurovski dol gospod Peter Škrlec in predsednik OZVVS Lenart gospod Darko Škerget. Kot vsako leto smo skupaj s predsednikom Škergetom zapeli himno.

 

Vsako leto nas  prijetno preseneti odlično sodelovanje med OZVVS Lenart, občino, šolo in drugimi organizacijami. Zato tudi imajo uspehe in nam vsako leto pripravijo tako  lep sprejem, tako da se pohodniki vsako leto tu res dobro počutimo.

 

Kmalu smo pod vodstvom vodje pohoda Marjana Rebernika krenili na pot. Hodili smo skozi slikovite vasi Slovenskih goric. Trasa pohoda nas je bila Jurovski dol – Malna - Zg. Gasteraj – Srednji Gasteraj – Malna - Jurovski dol.

Po poti smo občudovali prelepe kraje, ki smo jih že poznali, vendar so nas spet navdušili. Pomagalo je seveda tudi prelepo vreme, ki je še dodatno prispevalo k naši prešerni volji. Gostitelji so nam med potjo nudili okrepčila, da nismo bili ne lačni ne žejni, na koncu pa smo dobili še okusno malico.

 

Skratka Štajerci ne morejo iz svoje kože, prisrčni so, gostoljubni, njihova dobra volja je prav nalezljiva. Zato se tako radi vračamo. In čas je seveda, da tudi mi njih povabimo na kakšno svoje srečanjeVir: Jelka Janežič

Slikovne priloge

  • 11. 06. 2017
    Pohodniki

  • 11. 06. 2017
    Nagovor predsednika OZVVS Lenart


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2413
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2395
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 08.12.2021 11:52:18 | čas izdelave strani: 0,393s