< nazaj na novice

02. marec 2017 / Pomembno

Kraj: Maribor

Učenci OŠ Dravograd v Kadetnici Maribor

Območno združenje  veteranov vojne za Slovenijo Dravograd, ZVVS in  Osnovna šola Dravograd, so v četrtek 02.03.2017 organizirali strokovno ekskurzijo učencev Osnovne šole Dravograd v Maribor. Program je bil pester in v zadovoljstvo vseh odlično izpeljan.  Učence so v Kadetnici sprejeli kustosi, ki so jih porazdelili v skupine in jih vodili po muzeju. Poudarek predavanj pa so bili dogodki na Koroškem in v Dravogradu  leta 90/91. Seveda ne smemo pozabiti na člana predsedstva OZ VVS Dravograd, stotnika Kac Zdravka, ki je učence toplo pozdravil in jih spremljal na obisku v Kadetnici.


Kratek oris in svoja mnenja so podali tudi učenci OŠ.


2. marca 2017 smo devetošolci OŠ Dravograd v okviru kulturno – naravoslovnega dne organizirali strokovno ekskurzijo v Maribor. Najprej smo obiskali Muzej slovenske vojske (Kadetnico), se nato sprehodili po mestu Maribor ter imeli uro in pol strokovnega vodenja po mestu. Ta dan smo posvetili tudi spominu na osamosvojitveno vojno za Slovenijo, ogledali smo si  muzej  Slovenske vojske  – Kadetnico,   Trg svobode s spomenikom NOB, Trg generala Maistra.  Večji del stroškov strokovne ekskurzije (prevoz, Kadetnica, ogled MB, malica) je poravnalo Območno Združenje veteranov vojne za Slovenijo Dravograd, za kar se jim vsi zahvaljujemo.


 Maša Č.
 V četrtek, 2.3.2017, smo se devetošolci podali v Maribor, da bi si tam ogledali kadetnico, mesto samo in muzikal Alica v čudežni deželi. Že tako smo se veselili izleta – nekateri zaradi izostanka pri pouku in drugi zaradi zanimanja za teme na dnevu dejavnosti - in k temu veselju se je prištela še čast, da je izlet v veliki meri sofinanciralo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Dravograd.


 Ogledali smo si kadetnico in videli smo različna orožja različnih izvorov in prav gotovo različnih in zanimivih zgodb. Naučili smo se nove stvari o slovenski vojski. Gospod, ki nas je vodil po kadetnici, pa nam je tudi povedal več o vojni za Slovenijo in o vlogi Dravograda v tej vojni.
Mitja L.


Izlet mi je bil zelo všeč. Najbolj všeč mi je bila vojašnica, saj imam zelo rad puške in zgodovino vojske. Kar nekaj pušk sem že poznal iz računalniških iger. Če bi imel možnost, bi zelo rad preizkusil nekatere na strelišču. To je moja največja želja.
Sašo V.


 Ta izlet mi je bil zelo všeč. Najbolj zanimiva je bila vojašnica v Mariboru, ker obožujem puške in všeč mi je zgodovina Slovenije.
David P.


 Ko smo si v četrtek 2. 3. 2017 ogledali vojašnico, se mi je najbolj vtisnilo v spomin, ko smo videli mnogo orožja in opreme, ki jo potrebuje Slovenska vojska in je po standardih organizacije NATO. To pa zato, ker sem si vojašnico ogledal prvič v mojem življenju in si jo bom zapomnil za vselej.


Anja P.
Učenci smo si na izletu ogledali vojašnico, Maribor in predstavo Alica v čudežni deželi. Fantom je bila najverjetneje najbolj všeč vojašnica, puncam pa predstava.

Sklepna misel:
Ljudje, pa naj bodo to veterani, delavci, študentje,  učenci, dijaki … smo si različni. Vsak nosi v sebi nekaj človeškega. Tudi interese imamo, vsak drugačne. Nekaj pa imamo skupnega, danes in sedaj, zgodovino. Ta je lahko  lepa, vesela, žalostna, je pa naša.  Ogledi muzejev, obujanje in spominjanje zgodovinskih dogodkov, krepijo domoljubje in ljubezen do domovine Slovenije.

   Srečko Krajnc
     Predsednik
OZ VVS DravogradVir: OZVVS Dravograd

Slikovne priloge

  • 11. 04. 2017
    Zadovoljni učenci pred Kadetnico Maribor

  • 11. 04. 2017
    Učenci v vojaškem muzeju SV

  • 11. 04. 2017
    Učenci so z zanimanjem poslušali razlago Zdravka Kaca iz Kadetnice Maribor


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1944
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1937
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 01:50:35 | čas izdelave strani: 0,434s