< nazaj na novice

25. oktober 2016

Kraj: Gornja Radgona

OZVVS Gornja Radgona

Obisk učencev iz osnovnih šol UE Lenart v Gornji Radgoni

V torek, 25.10.2016, ob Dnevu suverenosti, ki ga veterani vojne obeležujemo že drugo leto, kot odhod zadnjega vojaka JLA iz Slovenije, so nas na treh lokacijah OZVVS Gornja Radgona obiskali učenci OŠ iz Upravne enote Lenart.
Prvi obisk je bil pri Spominskem obeležju v Radencih, kjer smo jih sprejeli pri lepo urejenem spomeniku. Po uvodnem pozdravu predsednika OZVVS Gornja Radgona, Nika Brusa in direktorja občinske uprave ge. Mojce Marovič, nam je spomine iz vojnih dogodkov slikovito izpovedal Darko Škerget, predsednik OZVVS Lenart in takratni udeleženec spopadov z enoto JLA v Radencih.
Ob prisotnosti praporščaka Matjaž Perša in praporja OZVVS Gornja Radgona  je delegacija prižgala svečo in se poklonila Alojzu Gaubetu,  civilni žrtvi sovražne agresije, ki je padla pod njihovimi streli v Radencih.

V nadaljevanju smo pri Spominskem obeležju "NIKOLI VEČ" v Gornji Radgoni na enak način položili cvetje in v PGD Gornja Radgona izvedli predavanje na temo GRUM-Gornja Radgona uporno mesto,ki ga je izvedel major-Zdravko Stolnik. Zaključili smo s filmom "Radgona 91", malico in pijačami iz Radenske.

Od tu so učenci pot nadaljevali do Spodnjega Konjišča, kjer jih je pri obeležju pričakal član predsedstva OZ VVS Gornja Radgona, Andrej Rogule. Tudi tukaj so položili cvetje in spregovorili o dogodkih iz Osamosvojitvene vojne 1991.
Prepričan sem, da moramo s temi aktivnostmi nadaljevati, saj mladi ta del zgodovine zelo slabo poznajo, so pa pokazali, da jih zanima, ker so v teh dogodkih sodelovali tudi njihovi očetje, dedki in sorodniki.

Zraven smo bili: Niko Brus, Dani Mauko, Milan Kuzmič, Zdravko Stolnik in praporščak, Matjaž Perša.

Zapisal:
Niko Brus,predsednik OZ VVS Gornja Radgona

 

Fotogalerija Dani Mauko

Slikovne priloge

  • 01. 11. 2016
    Učenci OŠ Lenar v GR


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2184
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2183
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 30.09.2020 20:33:39 | čas izdelave strani: 0,413s