< nazaj na novice

27. oktober 2016 / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Porodne sobe KO za perinatologijo Ginekološke klinike zaživele v novih barvah

Prenova v vrednosti 9.500 evrov je donacija Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskega veteranskega društva Sever Ljubljana, podjetij AMAL, Martink Pro, Dipex in Eroteks.


Ob 25-letnici samostojne države Slovenije so veterani vojne za slovenijo 1991, združeni v Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskem veteranskem društvu Sever Ljubljana, s prostovoljnim delom in materialom prebelili in osvežili porodne sobe KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana. To je ob 25-letnici samostojne države Slovenije njihovo darilo novorojenčkom in njihovim staršem ter osebju KO za perinatologijo (Porodnišnice Ljubljana) Ginekološke klinike UKC Ljubljana.

Veterani vojne za Slovenijo so porodne sobe prebelili in osvežili z novimi pastelnimi mavričnimi barvami, jih opremili s senčili in izvedli vsa potrebna pripadajoča dela.
Pri tem so uporabili tehnološko najsodobnejšo latex barvo z zaščito (inovativno antibakterijsko barvo, ki je še posebno primerna za zdravstvene ustanove) z evropskim certifikatom. Akcijo so izvedli v sodelovanju s podjetji AMAL  d.o.o, Dipex  d.o.o., Martink Pro  d.o.o. in Eroteks d.o.o., ki so darovali material in finančno podprli akcijo. Dela so izvedli veterani pod strokovnim vodstvom slikopleskarskega mojstra Dušana Presetnika.

Vrednost donacije je 9.500 evrov.

»Strokovnost je pri našem delu vedno na prvem mestu, zelo veliko pa nam, zaposlenim v Porodnišnici, pomeni tudi to, da lahko delamo v prijaznih in urejenih prostorih, saj se vsak tretji slovenski dojenček rodi v Ljubljanski porodnišnici. In tudi večina tistih, ki se morajo takoj po rojstvu boriti za življenje, ker so se rodili prezgodaj, ali imajo prirojene zdravstvene težave.
Do danes se je v Porodnišnici Ljubljana rodilo že več kot 180 tisoč dojenčkov. Zaposleni smo jih na svet pospremili s strokovnim znanjem in skrbnostjo. Vi, veterani, pa ste mamicam pobarvali sobe in jim dali prijeten prihod na svet.« je dejala doc. dr. Nataša Tul Mandič, dr. med., predstojnica KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana.

»Veterani tudi v mirnem času ne mirujemo. Naše poslanstvo je, da za varnost in zdravje naših prebivalcev poskrbimo tudi na drugačen način, ne le z orožjem. Tokrat za naše najmlajše, komaj rojene državljane Republike Slovenije in njihove starše. To je že četrti humanitarni dogodek v tej ustanovi, ki smo ga s skupnimi močmi izvedli predstavniki tako imenovane zelene in modre linije,« je povedal Dušan Presetnik, motor vseh akcij zadnjih let, strokovni vodja in mentor pri pleskarskem delu ter predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana.

Območnemu združenju veteranov vojne za Slovenijo Ljubljana in Policijskemu veteranskemu društvu Sever Ljubljana sta se večletno zavzeto in požrtvovalno delo zahvalila tudi generalni direktor UKC Ljubljana, mag. Andraž Kopač in namestnik strokovnega direktorja Ginekološke klinike UKC Ljubljana, doc. dr. Borut Kobal, dr. med.
V  UKC Ljubljana si želimo tako dobrega sodelovanja tudi v prihodnje in da bi se naslednje leto tudi odločili za podobno akcijo.

UKC
Služba za odnose z javnostjoVir: UKC

Slikovne priloge

 • 28. 10. 2016
  Dušan Presetnik, predsednik OZVVS Ljubljana in pobudnik in strokovni vodja humanitarne akcije

 • 28. 10. 2016
  Predsednik OZVVS Ljubljana Dušan Presetnik in direktor UKS Ljubljana mag. Andraž Kopač

 • 28. 10. 2016
  Spominsko ploščo sta odkrila dr. Nataša Tul Mandič in predsednik OZVVS Ljubljana Dušan Presetnik

 • 28. 10. 2016
  Prisotne je nagovoril tudi direktor UKC Ljubljana mag. Andraž Kopač


 • 28. 10. 2016
  doc. dr. Borut Kobal

 • 28. 10. 2016
  dr. Nataša Tul Mandič


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Zoran , 30.10.2016 10:59
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Solidarnost in prostovoljstvo

Ob takšnih dogodkih lahko veteranom in vsem, ki so pomagali, iskreno čestitamo, ostali, pa se lahko zamislimo, kako bi v svojih okoljih tudi pomagali pomoči potrebnim!

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1891
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1878
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 31.05.2020 02:23:16 | čas izdelave strani: 0,429s