< nazaj na novice

31. julij 2016 / Pomembno

Kraj: Maribor

Študentska delovna brigada je polnoletnost praznovala v občini Radlje ob Dravi

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je med 22. in 31. julij 2016 uspešno izvedla 18. Študentsko delovno brigado. Brigadirji smo se letos podali na Koroško, natančneje v občino Radlje ob Dravi, kjer smo preživeli deset delovnih, a čudovitih dni. Namen študentov brigadirjev je, da s svojim prostovoljnim delom pomagamo krajanom, se ob tem družimo, zabavamo, spoznamo in kar je najpomembneje, naredimo vse, kar smo si zadali.
Tako je bilo tudi letos. Vse zastavljene cilje smo uresničili, s ponosom pa lahko rečemo, da smo jih celo presegli. Kot je v navadi, se vsi prostovoljci, letos nas je bilo okoli 40, razdelimo v 5 delovnih skupin. Vsaka delovna skupina ima svojega vodjo, ki skrbi, da delo poteka po zastavljenih ciljih. V občini Radlje ob Dravi smo uredili trim stezo, gozdno učno pot Stari grad, vodno učno pot Vuhred, vodno učno pot Dobrava, uredili piknik prostor Havaji, prepleskali nekaj sten v OŠ Radlje ob Dravi ter brunarico ob tenis igrišču. Točno kaj smo na določenemu delovišču naredili ne bom opisovala, garantiram pa vam, da smo za sabo pustili očitne posledice. Večina dela je bilo čiščenje podrasti, širjenje potk, betoniranje smernih tabel, urejanje infrastrukture na potkah, obnavljanje in postavljanje mostov ter ograj ipd. Precej drugačno delo pa smo imeli na »Havajih«, kjer smo imeli »betonsko delovišče«. Ob hiši smo ročno izkopali zemljo ter vlili beton, naredili klančino za invalide, prestavili kamin, naredili pločnik, položili robnike ipd.
Dela nam ni zmanjkalo, prav tako pa ne dobre volje. Pri tem moram izpostaviti občino Radlje ob Dravi, ki je poskrbela za odlično organizacijo in pomoč. Ves čas so nam stali ob strani, nam pomagali in ugodili vsem našim zahtevam. Domačini pa so nas redno spremljali ob delu, nas bodrili z domačimi dobrotami in prisotnostjo ob večerih.
Verjamem, da si znate predstavljati tople poletne dni na čudoviti lokaciji, malo stran od ljudi, s postavljenimi šotori, brigadirsko zastavo, pomivalnim koritom, tuš kabinami… Zato tega ne bom opisovala in vas bom prepustila domišljiji in predstavi v vaši glavi. Ne smem pa izpustiti glavnega štora, ki je namenjen hranjenju ter skupnemu preživljanju večerov. Večeri so bili tisti pravi, brigadirski. Nekaj je bilo organiziranih aktivnosti, na primer: kubanski večer s potopisnim predavanjem in z brigadirskimi koktajli, predstavitev vojske, krst novincev, kopanje v Vodnem parku, streljanje z zračnimi puškami; ostale popoldneve in večere pa smo si organizirali brigadirji sami. Kako? To lahko izveste, če se nam drugo leto pridružite.


Bernarda Jeraj
ŠOUMVir: Bernarda Jeraj

Slikovne priloge

  • 27. 10. 2016
    »Se pa tej ja nismo lauženki«, je odmevalo med delom, v večernih urah, skratka vedno, saj nam je ta stavek dal veliko energije in motivacije.


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1784
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1783
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 06.12.2021 00:52:29 | čas izdelave strani: 0,405s