< nazaj na novice

09. oktober 2016 / Obvestila

Kraj: Grosuplje

OZVVS Grosuplje

Javna predstavitev zbornika OZVVS Grosuplje

Območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje je v počastitev 25. obletnice vojne za samostojno Slovenijo izdalo zbornik z naslovom 25 LET PO VOJNI ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO. V Zborniku so objavljeni spomini aktivnih udeležencev vojne za Slovenijo s področja takratne občine Grosuplje, ki ga danes pokrivajo občine Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica. Javna predstavitev Zbornika je bila v četrtek 6. 10. 2016 v dvorani Mestne knjižnice Grosuplje.

   Po pozdravnem nagovoru direktorice knjižnice  Rože Kek je o razlogih za izdajo Zbornika spregovoril predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje Mirko Zupančič.

  Vsebino Zbornika pa je predstavil njegov urednik Franci Zorko. Že v uvodu se je vsem bralcem opravičil za morebitne manjše tehnične napake katerim je v veliki meri botrovalo dejstvo, da so pripravljavci Zbornika imeli na razpolago zelo omejena finančna sredstva.  Saj združenje deli usodo večine društev in drugih organizacij katerih prihodki so se v zadnjem času drastično zmanjšali. Zato so večino tehničnih opravil potrebnih za izid Zbornika opravili kar sami. Žal z manj ali celo neprimernimi programskimi orodji.

  Kljub temu so z zapisom in objavo spominov uspeli iztrgati pozabi in ohraniti za kasnejše rodove dragocene spomine na dogodke izpred 25 let.

   Drugi del Zbornika vsebuje opis dela Območnega združenja VVS Grosuplje  od izdaje zadnjega Zbornika v letu 2006 pa do danes. Z besedo in sliko je prikazana vsa pestrost aktivnosti združenja in njegovih članov.

  Predstavitev so v razpravi s svojimi pogledi na osamosvojitveno vojno in čas po njej obogatili tudi nekateri avtorji objavljenih prispevkov.

  Na koncu se je urednik Zbornika Franci Zorko zahvalil vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izidu Zbornika. Še posebej avtorjem prispevkov, uredniškemu odboru, lektorici, pa tudi sicer maloštevilnim pa toliko bolj dragocenim, sponzorjem oz. donatorjem, ki so tudi materialno podprli izid Zbornika.

  Zbornik  bo že v naslednjih dneh na razpolago vsem zainteresiranim občankam in  občanom vseh treh občin v njihovih občinskih pa tudi šolskih knjižnicahVir: Franci Zorko

Slikovne priloge

 • 09. 10. 2016
  Urednik zbornika Franci Zorko

 • 09. 10. 2016
  Naslovnica zbornika

 • 09. 10. 2016
  Predsednik OZVVS Grosuplje Mirko Zupančič

 • 09. 10. 2016
  Janez Lesjak - avtor objavljenega prispevka v zborniku


 • 09. 10. 2016
  Udeleženci predstavitve zbornika


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2395
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2376
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 20.04.2021 06:32:10 | čas izdelave strani: 0,421s