< nazaj na novice

29. september 2016 / Pomembno

Kraj: Štore

Predstavitev Slovenske vojske in policije v športnem parku na Lipi

Slovenska vojska in policija sta se že dvanajstič predstavili v športnem parku na Lipi. Tokrat v jesenskem času, ker nam je v spomladanskem  nekoliko ponagajalo vreme. Vojaki so predstavili svojo osebno opremo in oborožitev ter vojaška vozila. Predstavili  so  vojaško taktično stezo za otroke, na kateri so lahko otroci preizkušali svoje gibalne sposobnosti. Razumljivo, da  to stezo uporabljajo v vojašnicah tudi sami. Slovenska vojska je dober zaposlovalec  zdravih, izobraženih in mladih ljudi. Takšne predstavitve v lokalnem okolju so čudovita priložnost za spoznavanje vojaškega poklica.
Tudi  policija se na naše vabilo z veseljem pridruži  vsako leto.  Prav tako so tudi oni  prikazali  svojo opremo, ki je nujno potrebna za njihovo delovanje. Otroci so jo z zanimanjem občudovali. Izjemno zanimanje in navdušenje pa je nastalo, ko so svoj nastop z iskanjem drog  pričeli službeni policijski psi.
Letos se je predstavitve udeležilo veliko obiskovalcev. Razveselili smo se vsakogar. Tudi na takšen način skrbimo za promocijo naše občine v slovenskem prostoru. Naklonjeno nam je bilo tudi vreme. Prizadevni delavci iz Doma na Lipi, so pripeljali svoje oskrbovance. Letos se je prvič predstavil tudi Center  za krepitev zdravja, ki deluje v  ZD Celje. Prizadevne sestre so imele polne roke dela.
Tako je bilo v dopoldanskem delu v športnem parku na Lipi nadvse živahno. Popoldan  je tudi potekal tradicionalni nogometni turnir na  katerem so sodelovale sledeče ekipe:  Ministrstva za obrambo RS, MO Celja in ekipe Šentjurja-Ponikve, ekipa  županov, zdravnikov, ekipa Policijske uprave Celje  ter ekipa pripadnikov vojašnice Franca Rozmana Staneta iz Celja in seveda ekipa domačinov.
Zahvaljujem se vsem, ki so aktivno sodelovali na tej predstavitvi. Dokazali smo, da smo v Štorah odlični organizatorji in dobri  gostitelji. Moja največja in iskrena  zahvala pa je namenjena vodstvu Osnovne šole Štore, njihovim učiteljem in vzgojiteljicam vrtca, ki so pripeljali otroke v tako velikem številu.  Naši otroci so resnično največji in najbolj hvaležni obiskovalci takšnih prireditev. Nasvidenje drugo leto na 13. srečanju Slovenske vojske in policije na Lipi.

   Srečko Križanec
predsednik OZVVS ŠtoreVir: Srečko Križanec

Slikovne priloge

 • 03. 10. 2016
  Prijetno druženje

 • 03. 10. 2016
  Prikaz opreme

 • 03. 10. 2016
  Prikaz opreme

 • 03. 10. 2016
  Udeleženci predstavitve


 • 03. 10. 2016
  Udeleženci predstavitve


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2063
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2053
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 15.04.2021 15:13:02 | čas izdelave strani: 0,407s