< nazaj na novice

26. april 2016

Kraj: Idrija

S petim literarnim natečajem za osnovnošolce obeležili tudi jubilej samostojne Slovenije

Pet let pa je minilo od prvega literarnega natečaja »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, katerega vsako leto razpiše Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija - Cerkno.  Z letošnjim jubilejnim natečajem so organizatorji in udeleženci na svojevrsten način obeležili tudi 25-letnico razglasitve samostojne neodvisne Republike Slovenije in njene osamosvojitvene vojne.
K sodelovanju na literarnem natečaju so bili povabljeni učenci zadnje triade vseh osnovnih šol iz občin Idrija in Cerkno. Na letošnji natečaj je prispelo osemintrideset literarnih prispevkov mladih avtorjev iz OŠ Cerkno, OŠ Črni Vrh na Idrijo, OŠ Idrija in OŠ Spodnja Idrija.
Med prispelimi prispevki jih je precejšnje število  vsebinsko še posebej izstopalo.  Vseh pa so bili organizatorji zelo veseli. Ob tej priložnosti mladim avtoricam in avtorjem ter njihovim mentorjem, pa tudi vodstvom šol izrekajo vse priznanje in zahvalo za sodelovanje na literarnem natečaju.
Strokovna komisija OZVVS Idrija Cerkno, ki jo vodi prof. Zorko Velikanje, je vse prispele prispevke pozorno prebrala ter ocenila, da so po posameznih osnovnih šolah najboljše prispevke pripravili:
OŠ Cerkno: Žan Slabe, 9. razred,
OŠ Črni Vrh nad Idrijo: Rok Kavčič, 9. razred
OŠ Idrija: Tadej Gnezda , 8. razred
OŠ Spodnja Idrija: Miha Podobnik, 8. razred

Literarni natečaj se je tudi letos zaključil na dobro obiskani svečani prireditvi, ki je potekala  konec aprila v Osnovni šoli Idrija in sta jo organizirala OŠ Idrija in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno.
Na slovesnosti so se udeleženci spomnili prelomnih dogodkov iz osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Skozi ta prelomen čas pa jih je popeljal tudi slavnostni govornik prof. Samo Bevk.
Marko Mikuž, predsednik OZVVS Idrija Cerkno, Zorko Velikanje, predsednik strokovne komisije OZVVS in Samo Bevk, svetovalec ministrice za obrambo, so avtorjem najboljših literarnih prispevkov podelil tudi pohvale in  priložnostne nagrade.
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno je tako kot vsa prejšnja leta, tudi letošnje literarne prispevke objavilo v posebnem zborniku »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, ki je izšel ob zaključku literarnega natečaja.

Marijan PlatišeVir: Marijan Platiše

Slikovne priloge

  • 30. 06. 2016
    Udeleženci petega literarnega natečaja

  • 30. 06. 2016
    Zaključna slovesnost literarnega natečaja v OŠ Idrija

  • 30. 06. 2016
    Podelitev pohval in nagrad avtorjem najboljših prispevkov


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1782
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1778
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 27.11.2021 00:20:09 | čas izdelave strani: 0,411s