< nazaj na novice

13. maj 2016 / Pomembno

Kraj: Lenart v Slovenskih goricah

Otvoritev razstave "Skupaj v vojni, skupaj v miru"

V letu 2016 veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo praznujemo 20-letnico delovanja našega združenja na območju osrednjih Slovenskih goric. V tem jubilejnem letu  bomo pripravili več različnih dogodkov, s katerimi bomo obeležili ne samo naš jubilej, temveč tudi 25 let osamosvojitve Slovenije. Otvoritev razstave ob 20-letnici OZVVS Lenart z naslovom »SKUPAJ V VOJNI, SKUPAJ V MIRU«, ki  je potekala v petek, 13. maja 2016, v razstavnem prostoru Jožeta Hudalesa v občinski avli Občine Lenart, je tak dogodek v nizu jubilejnih prireditev našega združenja veteranov vojne za Slovenijo. Razstava je delo avtorjev Petra Leopolda, dr. Marjana Toša, Darka Škergeta in Iztoka Rozina. Avtorji  razstave smo pripravili krajši zgodovinski oris dogodkov pred vojno in vojni čas, ustanovitev občinskega odbora ZVVS, ki se je preimenoval v Območno združenje ZVVS, pomembnejše datume v delovanju združenja v teh 20-tih letih, predstavitev dogodkov med osamosvojitveno vojno in priprav na njo v našem okolju učencem po osnovnih šolah, s slikovnim gradivom vam predstavimo različne aktivnosti naših članov, predstavili smo Zvezo veteranov vojne za Slovenijo in njeno organiziranost ter zgodovinski oris vodenja OZVVS Lenart vseh treh predsednikov.


Da je razstava odlično uspela, potrjuje velik obisk na otvoritvi. Razstavi so posebno težo, veljavo in pomen dali prisotni predsednik ZVVS Ladislav Lipič, podpredsednik ZVVS Venčeslav Ogrinc, predsedniki sosednjih OZVVS iz Ptuja, Gornje Radgone, Maribora, župani in predstavniki lokalnih občin, predstavnik policijskega združenja Sever-Maribor, predstavnik Vojašnice Rudolfa Maistra ter veliko veteranov in drugih gostov.


Razstava je dragocen prispevek k razumevanju dogodkov zgodovine v našem okolju od osamosvojitve do danes. Lahko si jo ogledate do konca meseca maja.

        Darko Škerget
Predsednik OZVVS Lenart in PO VŠPVir: Darko Škerget

Slikovne priloge

  • 24. 05. 2016
    Z leve proti desni: Venčeslav Ogrinc, dr. Marjan Toš, Darko Škerget, Ladislav Lipič in Peter Leopold


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2430
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2422
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 05.12.2021 00:26:43 | čas izdelave strani: 0,471s