< nazaj na novice

12. marec 2016 / Pomembno

Kraj: Ig

Posvet predsednikov in sekretarjev OZVVS 12. marca 2016 v IC ZR na Igu

V soboto, 12. marca 2016 je bil v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu organiziran vsakoletni posvet predsednikov in sekretarjev Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo in članov predsedstva ZVVS. Posveta se je udeležilo 94 udeležencev iz 46 Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo  in članov predsedstva ZVVS.
Ko je običajno je bil tudi letošnji posvet razdeljen na dva dela, vendar nekoliko drugačen kot v preteklih letih. V uvodnem delu je predsednik ZVVS Ladislav Lipič opisal potek načrtovanih sprememb Zakona o obrambi ter vlogo veteranov kot strukture, ki je imela aktivno vlogo pri oblikovanju in nastajanju takratne TO, ki se je leta 1995 preimenovala v SV.
V prvem delu se je vabilu za izvedbo predstavitve novega Zakona o obrambi odzval državni sekretar mag. Miloš Bizjak, ki je podrobneje predstavil predvidene spremembe in dopolnitve Zakona o obrambi.
V drugem delu posveta je predsednik ZVVS Ladislav Lipič izpostavil številne opravljene naloge iz našega temeljnega poslanstva, ki so bile izvedene v štiriletnem mandatu in so značilnosti tega obdobja: razgibano in nemirno politično in družbeno okolje, gospodarska kriza in kot posledica sprejem ZUJF-a, ki je odvzel vse z zakonom pridobljene pravice vojnim veteranom, začetek razprav o veteranskem izrazoslovju – vojni veteran in veteranstvo nasploh, zagotavljanje ustreznih finančnih pogojev za delovanje celotne zveze, sprememba Zakona o vojnih veteranih z zbiranjem podpisov, njihovim vročanjem DZ ter pomoč posameznih poslancev DZ pri uveljavljanju naših zahtev, nove aktivnosti (humanitarne akcije, organiziranje posvetov, okroglih miz, izdaja zbornikov, intenzivnejše sodelovanje v izobraževalnem procesu), izvajanje načrtovalnih aktivnosti (slovesnosti, odkritja spominskih obeležij, športnih srečanj, pohodov) kot tudi nenačrtovalnih aktivnosti (sodelovanje pri reševanju begunske krize) poudaril odlično sodelovanje z ostalimi veteranskimi in domoljubnimi organizacijami (posebno ZPVD Sever in ZSČ) in dobro sodelovanje z MORS in SV.
V nadaljevanju je predsednik ZVVS Ladislav Lipič prisotne seznanil tudi s predlogom o spremembah in dopolnitvah Statuta ZVVS.
Na posvetu je generalni sekretar Mitja Jankovič predstavil tudi predlog Finančnega poročila za leto 2015, predlog Finančnega načrta za leto 2016 in Načrta dela za leto 2016, ki so bili podlaga za razpravo v nadaljevanju in razjasnitev morebitnih vprašanj pred bližajočim volilnim Glavnim zborom ZVVS 2016.
Udeleženci so izrazili zadovoljstvo in pohvale nad zanimivo predstavitvijo Zakona o obrambi in samo organizacijo posveta.Vir: ZVVS

Slikovne priloge

 • 14. 03. 2016
  Posveta se je udeležilo 94 predsednikov in sekretarjev OZVVS in PO

 • 14. 03. 2016
  Predstavitev Zakona o obrambi je podal državni sekretar MORS mag. Miloš Bizjak

 • 14. 03. 2016
  Uvodno predstavitev poteka posveta je podal predsednik ZVVS Ladislav Lipič

 • 14. 03. 2016
  Udeleženci posvetaKomentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2688
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2637
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 05.12.2021 00:33:16 | čas izdelave strani: 0,409s