< nazaj na novice

23. februar 2016

Kraj: Pristava pri Mestinju

OZVVS Šmarje pri Jelšah

Zbor veteranov vojne za Slovenijo

V petek, 29.01.2016, so veterani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah, opravili svoj redni letni zbor, v Domu krajanov v Pristavi pri Mestinju.

Zbora se je udeležilo lepo število članov in gostov. Zato v združenju že razmišljajo, kako v bodoče, saj je vseh članov že blizu 600. V uvodnem delu so po zapeti državni himni opravili spominsko veteransko dejanje. Sledile so domoljubne pesmi veteranskega kvinteta in veteranska pesem Braneta Gradišnika. Predsednik združenja pa je pozdravili svoje člane in goste.  Predvsem  predsednika ZVVS, g. Ladislava Lipiča, župana občine Podčetrtek, g. Petra Misjo, predstavnike  Območnega združenja slovenskih častnikov, sosednjih veteranskih združenj, območnega odbora ZB za vrednote NOB, in predstavnico medijev – Rogaške Novice.

Podana so bila letna poročila in načrtovane aktivnosti v letu 2016. Najzaslužnejšim v preteklem letu so podelili priznanja in sicer:

 »ZLATO PRIZNANJE« OZVVS  je prejel Franc Eisenkoler. Priznanje mu je podeljeno za dolgoletno strumno opravljanje dolžnosti praporščaka in vsesplošno aktivnost.

»SREBRNO PRIZNANJE » OZVVS sta prejela Danijel Cvetič in Stanislav Vrešak.

»BONASTO PRIZNANJE« OZVVS pa Andrej Tratenšek in Jurij Kolar.

Podeljeni so bili tudi Častni znak ZVVS in sicer: Mihaelu Čuješu, Maksimiljanu Regoršku, Ani Stiplošek, Ferdinandu Mlakerju in Srečku Gobcu.

V razpravi je bil izpostavljen problem enakomernejše obremenitve tekmovalnih ekip na veteranskih športnih igrah.

K besedi so se prijavili tudi gosti. Predsednik ZVVS, g. Ladislav Lipič je opozoril spremenjene predpise, ki zadevajo veterane in na socialne probleme posameznih veteranov, ki jih je vse več. Zveza je pridobila tudi apartma v Moravskih toplicah, ki je namenjen vsem aktivnim veteranom po ugodnejših pogojih. Župan občine Podčetrtek predstavnik PVD Sever in OZVVS Štore so pohvalili dosedanje medsebojno sodelovanje in si ga želijo tudi v bodoče.

 

Po uradnem delu se je praporščak, g. Štefan Galuf, v imenu vseh praporščakov, vodstvu združenja zahvalil za dobro in korektno delo. Predsedniku ZVVS, Ladislavu Lipiču pa je podelil spominsko – fotografijo Kalvarije na griču Sv. Roka. Sledilo tradicionalna sproščeno druženje ob zakuski in kozarčku domačega.

 

Vladislav Amič

Slikovne priloge

  • 23. 02. 2016
    Nagrajenci s predsednikom in del. predsednikom

  • 23. 02. 2016
    Člani in gosti so prisluhnili podanim poročilom

  • 23. 02. 2016
    Pričetek zbora


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2888
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2809
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 11:47:37 | čas izdelave strani: 0,429s