< nazaj na novice

04. november 2015 / Pomembno

Kraj: Murska Sobota

Izjava Zveze veteranov vojne za Slovenijo ob oprostilni sodbi murskosoboškega sodišča v primeru častnika JLA Popova

Vojni veterani, kateri smo ob nastajanju naše države zanjo brez oklevanja zastavili naša življenja, danes združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo, izražamo svojo zaskrbljenost in protest ob zaključenih sodnih procesih bivšim visokim častnikom in podčastnikom JLA, ki so sodelovali v agresiji na Slovenijo in bili obtoženi vojnega hudodelstva zoper civilno prebivalstvo. General Trifunovič in sedaj polkovnik Popov so drug za drugim oproščeni, kot da v Sloveniji niso sodelovali v vojnih aktivnostih in kot da v Sloveniji ni bilo mrtvih, ranjenih in kot da ni bilo nobene materialne škode.
Spoštovani gospod tožilec, kdo je kriv smrti dveh civilnih oseb, če krivde ni mogoče naprtiti nobeni vojskujoči si strani? Kdo je kriv ropanja in delovanja enote JLA polkovnika Popova z orožjem na civilne objekte? Ali izvedenca, ki sta pred vojno v Sloveniji prav tako služila kot častnika v JLA, mislita, da se v ukaz za delovanje zapiše, da je potrebno ropati v prodajalni na mejnem prehodu? In ne nazadnje, ali sodišče ni moglo zagotoviti izvedence, pri katerih bi bil izključen element pristranskosti?
Čudi nas, da sodišča in policija ne najdejo oprijemljivih in trdnih dokazov, da bi obsodili tiste, ki so vodili in poveljevali vojaškim enotam JLA ob agresiji na Slovenijo. Tako so naši mrtvi soborci in mrtvi civilisti očitno umrli v vojni, ki je ni bilo.
Naj poudarimo, da spoštujemo odločitev sodišča, vendar nam nihče ne more vzeti pravice, da ob takšnih odločitvah ne izrazimo svojih stališč, kajti gre za odnos države in vseh njenih institucij do naše preteklosti in še bolj do osamosvojitvene vojne ter tiste, ki so v njej sodelovali z orožjem v roki.

 

Ladislav Lipič

  predsednikVir: ZVVS

Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. EVGEN POŽGAI , 04.11.2015 23:52
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
Sramotno dejanje državnega funkcionarja

Sramotno in žalostno dejanje državnega funkcionarja,kateri pred
koncem sojenja umakne tožbo,z obrazložitvijo,da je v Radgoni bilo vojno stanje,JLA se je s Popovom na čelu samo branila pred napadi branilcev suveremosti Republike Slovenije.

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2725
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2687
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 12:19:09 | čas izdelave strani: 0,424s