< nazaj na novice

16. junij 2015

Kraj: Gornja Radgona

OZVVS Gornja Radgona

Porabski Slovenci od Malega do Velikega Triglava

Za nami je uspešna I. etapa zahtevnega pohoda prijateljev, Porabskih Slovencev, ki so jo začeli 15. junija 2015 ob 7.00 uri. Pot jih je vodila iz domačih Andovec preko Martinja, Grada na Goričkem do mejnega prehoda v Cankovi in do Gornje Radgone.V Martinju so jih prevzeli veterani OZVVS Murska Sobota (Smodiš-Recek) in jih spremljali do Gornje Radgone preko Avstrije, kjer smo jih ob 16.30 uri sprejeli člani OZVVS iz Gornje Radgone (Brus, Kuzmič, Perša, Kaučič) in OZSČ Gornja Radgona (Žalodec, Vaupotič in praporščak).
Ob predaji sem se zahvalil Ivanu Smodišu,  ki je skupino vodil od Grada do Gornje Radgone. Takoj po spoznavnem pozdravu smo skupno položili cvetje na Spominsko obeležje "SOLZA-NIKOLI VEČ" v prisotnosti praporščakov s praporji iz obeh združenj. Po krajšem ogledu in razlagi pomembnih dogodkov iz Osamosvojitvene vojne 1991, smo jim pripravili dobro kosilce s pijačo v Gasilskem domu v Podgradu, kjer smo se zadržali do 17.45 ure in se nato odpravili proti Konjišču, kjer nas je pričakal župan občine Apače-Franc Pižmoht. Ogledali smo si prekrasen rekreacijski center, od prijateljev iz Porabja izvedeli marsikatero novost in popili kavico z odličnim borovničevcem. Po zahvalnem pozdravu smo pot nadaljevali proti Tratam in tja prispeli ob 18.55 uri. V imenu obeh združenj sem jih predal kolegom iz Vzhodno štajerske pokrajine, Venčeslavu Ogrincu. Porabski Slovenci bodo prespali  v telovadnici OŠ Sladki Vrh in pot nadaljevali 16. junija ob 06.00 uri zjutraj proti Mariboru.
Z željo, da uspešno in varno zaključijo to zahtevno pot, smo se od njih poslovili in sprejeli vabilo,da jih obiščemo 18.julija letos.

V imenu organizatorjev poti na območju Gornje Radgone, predsednik OZVVS, Niko Brus

 Vir: Spletni portal OZVVS Gornja Radgona

Slikovne priloge

  • 16. 06. 2015
    Porabski Slovenci in veterani


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2061
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2037
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 08.12.2021 10:17:17 | čas izdelave strani: 0,422s