< nazaj na novice

28. maj 2015 / Srečanja

Kraj: Gornja Radgona, Maribor

OZVVS Gornja Radgona

Radgonski veterani podelili Spominski tetraeder poveljstvu 72. Brigade Slovenske vojske

Minuli vikend so v počastitev 24. letnice delovanja Slovenske vojske v samostojni Sloveniji organizirali Dan odprtih vrat v Vojašnici generala Maistra v Mariboru. Prisotne je po postroju enot in dvigu zastave nagovoril brigadir Franc Koračin, poveljnik 72. Brigade in Vojašnice generala Maistra, ki je povedal, da s praznovanjem ohranjamo vrednote iz slovenske vojaške zgodovine, še posebej vrednote osamosvojitvenih prizadevanj ter spomin na prvo služenje vojaškega roka, ki se je za Slovence odvijalo izključno v Republiki Sloveniji.

Ob tej priliki je v imenu 72. brigade brigadir Koračin s strani delegacije Območnega združenja vojnih veteranov Gornja Radgona (OZ VVS) s predsednikom Nikolajem Brusom na čelu, prejel Spominski Tetraeder za  izjemne večletne zasluge pri organizaciji prireditve Dneva OZ VVS Gornja Radgona, za pomoč pri prikazu vojaške opreme in oborožitve ter pristen odnos pri tkanju vezi s Slovensko vojsko.

V celodnevnem pestrem programu so se v Vojašnici predstavila vojna vozila Svarun, Valuk in Hummer, sanitetno vozilo Valuk, Lkov, pehotna oborožitev in oprema bojevnika 21. stoletja, inženirska oprema, sistem za dekontaminacijo, oprema vojaške policije, bila je predstavitev pripadnikov Športne enote SV, vojaškega poklica, vozila za reševanje z višin, kemičnega vozila, cisterne za gašenje in potapljaška enota, predstavitev motorista, kolesarja in opreme, gorske reševalne službe, tabornikov, veteranskih organizacij, Združenja slovenskih mirovnikov, Domovinskega društva generala Rudolfa Maistra…, organiziran je bil otroški kotiček-likovna delavnica, barvanje, risanje, barvanje obrazov z maskirnimi barvami, podelitev priznanj dijakom za esej na temo »Prva svetovna vojna«, blagoslov motoristov, predstavitev Šole za častnike in podčastnike, ogled razstav (Vojna za Slovenijo leta 1991, protokolarna darila nekdanjih predsednikov RS, Maribor med prvo svetovno vojno…), predvajanje učnih dokumentarnih vojaško-zgodovinskih filmov, organiziran je bil Kviz o generalu Maistru in seveda tekmovanje v kuhanju vojaškega pasulja.

 

Besedilo, posnetek: Dani MaukoVir: OZVVS Gornja Radgona

Slikovne priloge

  • 28. 05. 2015
    Podelitev Spominskega tetraedra 72. brigadi


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1676
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1661
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 16.12.2018 11:36:06 | čas izdelave strani: 0,407s