< nazaj na novice

22. april 2015 / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Srečanje vodstev Zveze veteranov in Zveze slovenskih častnikov

Vodstvi sta se seznanili z realizacijo skupnih aktivnosti v letu 2014 in ugotovili, da je prišlo do realizacije  večine skupnih nalog. Nerešeno je ostalo vprašanje izrednih povišanj v činih za pripadnike TO iz leta 1991, ki niso v redni sestavi Slovenske vojske. Do pobude se še vedno ni dokončno opredelilo ne Ministrstvo za obrambo, kot tudi ne Urad predsednika republike.
Odločitev je, da se s pobudo nadaljuje ter se jo skuša čim prej predstaviti novemu ministru za obrambo. Sodelovanje se bo nadaljevalo pri skupnem obeleževanju pomembnih mejnikov slovenske zgodovine, kot tudi pri komemorativnih svečanostih in delovanju v KODVOS-u.
Obe organizaciji bosta skušali dvigniti nivo prireditve ob Pekrskih dogodkih, s čim večjo udeležbo članstva obeh organizacij  ter prisotnostjo simbolov ZVVS in ZSČ.
ZSČ bo v letu 2015 izvedla dva tabora za mlade in tu pričakuje nekoliko večjo vlogo veteranov, še posebej na domoljubno-zgodovinskem področju oz. iz področja osamosvojitvene vojne.
Tako predsednik ZVVS Ladislav Lipič, kot  predsednik ZSČ Alojz Šteiner, sta soglašala, da medsebojno sodelovanje poteka na visokem nivoju. Dokaz dobrega sodelovanja bo tudi skorajšnja izdaja Priročnika veteranskih in domoljubnih organizacij za slovesnosti, praznovanja, počastitve in žalovanja v Republiki Sloveniji. Pri tem projektu je enakopravno sodelovalo tudi Združenje Sever.
Ker je sestanek potekal v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani, nas je s svojo prisotnostjo počastil tudi poveljnik 1. brigade SV polk. UrbančVir: zvvs

Slikovne priloge

  • 22. 04. 2015
    Vodstvi Zveze veteranov in Zveze slovenskih častnikov


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2157
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2122
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 06.12.2021 00:27:41 | čas izdelave strani: 0,423s