< nazaj na novice

01. april 2015 / Srečanja

Kraj: Gornja Radgona

OZVVS Gornja Radgona

Nikolaj Brus na čelu OZVVS Gornja Radgona

Člani in članice Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona smo se v soboto 28. marca 2015 zbrali v kongresni dvorani Hotela Radin v Radencih  na rednem letnem občnem zboru, ki  je bil tokrat  po štirih letih znova volilni. Po svečanem  prihodu praporščaka s praporjem območnega združenja in odigrani himni je vse prisotne še posebej pa  goste, ki so se odzvali povabilu,   pozdravil  dosedanji predsednik združenja Jožef Makovec. Predlagal je tri člansko delovno predsedstvo, ki je v nadaljevanju pod vodstvom izkušenega predsednika Dušana Zagorca, izpeljalo volilni občni zbor. Po svečanem dejanju, ki ga je izvedel Nikolaj  Brus s pomočjo praporščakov Matjaža Perše in Antona Pintariča so podeljena priznanja Območnega združenja in Zveze vojnih veteranov za Slovenijo. Med tem časom je verifikacijska komisija ugotovila prisotnost in poročala, da je na zboru prisotnih 85 članov, kar je več kot  5 procentov članov tako, da je zbor lahko polno-veljavno nadaljeval z delom. Nato so podana poročila za leto 2014 predsednika združenja, sekretarke in predsednika nadzornega odbora, ki so nato na zboru sprejeta brez pripomb. Predsednik združenja se je na koncu svojega poročila zahvalil posameznikom in organizacijam za uspešno in dolgotrajno sodelovanje v njegove dvojnem mandatu. Ker je bil zbor tokrat  volilni, je sledila razrešnica dosedanjemu predsedniku in njegovemu predsedstvu ter nadzornemu in častnemu razsodišču. Na podlagi nove kandidatne liste je za naslednje štiri leta izvoljeno novo vodstvo z Nikolajem Brusom na čelu. Le ta se je zahvalil za dodeljeno čast in v nadaljevanju prikazal program dela in finančni plan za naslednje delo.

Sledile so pobude in predlogi članov. Zdravko Stolnik se je zavzel za nadaljevanje izdelave kronologije dogodkov iz osamosvojitvene vojne  ’91, ki je zastala z datumom 1. 7. 1991.  Predlagal je dokončanje projekta spomenika “Solza” v Gornji Radgoni s postavitvijo tetraedra. Zavzel se je za ureditev zakonodaje, ki trenutno onemogoča dodelitev statusa veterana nekaterim članom, ki so celo prejeli priznanja.

Milan Mulec je predlagal, da se naj končno opravi analiza dogodkov “Elerad” in naj se upoštevajo dokazi, ki jih ima. Mnenja je, da se poveličuje tiste, ki v osamosvojitveni vojni niso bili tisto, za kar se imajo.

Za dolgotrajno uspešno delo v združenju od njegovega nastanka, še posebej pa za delo v vlogi predsednika združenja v dveh mandatih je na pobudo Dušana Zagorca sprejet sklep, da se Jožefu Makovcu dodeli naziv častnega predsednika OZVVS Gornja Radgona, čemur je v znak odobritve sledil dolgotrajen aplavz. Jože Makovec se je vsem prisotnim zahvalil za izkazano čast in obljubil še naprej svojo aktivno vlogo v delu združenja.

Zbor se je zaključil s povabilom novega predsednika na družabno srečanje v restavracijo Hotela Radin.

Slikovne priloge

  • 01. 04. 2015
    Predaja predsedniškega pasa

  • 01. 04. 2015
    Primopredaja pasa


Datotečne priloge


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2726
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2697
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 06.12.2021 01:21:49 | čas izdelave strani: 0,435s