< nazaj na novice

31. januar 2015 / Šport / Pomembno

Kraj: Cerkno

Uspešno izvedeno 11. veteransko prvenstvo v veleslalomu

Zadnjo januarsko soboto se je na 11. prvenstvu veteranov vojne za Slovenijo v veleslalomu, ki poteka na smučišču Smučarskega centra Cerkno, zbralo 136 veterank in veteranov iz dvajsetih Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Kot običajno, so veterani vojne za Slovenijo med 299 udeleženci spominske smučarske prireditve »Partizanske smučine –Cerkno 45«, tudi tokrat tvorili najštevilčnejšo skupino tekmovalk in tekmovalcev. Poleg veteranov vojne za Slovenijo so na spominskih smučarskih tekmah » Partizanske smučine – Cerkno 45« nastopili tudi pripadniki Slovenske vojske, člani Policijskih veteranskih društev Sever, Vojaški gorniki, člani Zveze slovenskih častnikov ter borci in člani Zveze združenj borcev za vrednote NOB,
Na otvoritveni slovesnosti sta udeležence nagovorila župan občine Cerkno g. Jurij Kovačič in načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman.

Kot že rečeno je na tekmi za 11. prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo, v različnih kategorijah nastopilo šest veterank in sto trideset veteranov. Četudi po mnenju mnogih udeležencev prvenstva to ni najpomembneje, v prilogi sporočamo tudi dosežene posamične in ekipne tekmovalne rezultate.

Ekipi OZ VVS Idrija Cerkno je letos šlo kar precej za nohte, saj jo je premagala ekipa OZ VVS Mežiška dolina, ki je poleg prvega mesta, za leto dni osvojila tudi prehodni pokal veteranskega prvenstva v veleslalomu.

Slavnostni zaključek prireditve Partizanske smučine, s podelitvijo medalj in pokalov, se je nadaljevala v Hotelu Cerkno. V priložnostnem kulturnem programu so nastopili godbeniki Godbe na pihala Cerkno in učenci Osnovne šole Cerkno.

Slavnostni govornik je bil minister za obrambo g. Janko Veber. Medalje in pokale je v zaključnem delu slovesnosti, najboljšim veterankam in veteranom, podelil g. Mitja Jankovič, generalni sekretar ZVVS.

Marijan Platiše

OZVVS Idrija-Cerkno

 

Slikovne priloge

  • 03. 02. 2015
    Zaključna prireditev

  • 03. 02. 2015
    Tekmovalci veleslaloma

  • 03. 02. 2015
    Organizacijski odbor in udeleženci prvenstva


Datotečne priloge


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3121
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3039
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 08.12.2021 11:43:53 | čas izdelave strani: 0,432s