< nazaj na novice

05. september 2014

Kraj: Ljubljana

Protest Združenja Sever in Zveze veteranov proti prodaji državnega premoženja


Privatizacija, razprodaja države
Policijski vojni veterani, združeni v Policijskih veteranskih društvih in Združenju Sever ter vojni veterani, združeni v društvih in Zvezi veteranov vojne za Slovenijo, že dolgo opazujemo ravnanje aktualnih organov oblasti in drugih vpletenih, kako z lahkoto in praviloma pod ceno (raz)prodajajo naša najboljša podjetja, ki dobro poslujejo in ohranjajo še kako pomembna delovna mesta.  V zvezi s tem se do sedaj nismo oglašali.  Tudi sedaj ne bomo na široko predstavljali naša stališča v zvezi s tem.

Spoštovani  predsednik države g. Borut Pahor, predsednik Državnega zbora dr. Miran Brglez,  premier dr. Miro Cerar in vsi drugi, ki odločate ali lahko oziroma bi morali odločati o razprodaji državnega premoženja, vedite, da vojni veterani z veliko zaskrbljenostjo spremljamo to (raz)prodajo, ko gre za prodajo za državo pomembnih institucij, organizacij in infrastrukture, ki jo lahko uvrščamo v okvir institucij, organizacij in organov, ki so pomembni za zagotavljanje nacionalne  varnosti  Republike Slovenije. Med take institucije sodi vsekakor Letališče Jožeta Pučnika in Telekom, da ne naštevamo drugih.

Spoštovani, če o tem odločate ali dopuščate prodajo tako pomembnih varnostnih in obrambnih objektov in sistemov, ki posredno ali neposredno zagotavljajo nacionalno varnost Republike Slovenije, kar je zapisano v Ustavi Republike Slovenije (neodvisnost, suverenost itd.), v Resoluciji o strategiji nacionalne varnosti Republike Slovenije in drugih predpisih, potem vas moramo veterani Združenja Sever in Zveze veteranov vojne za Slovenijo resno opozoriti, da ne ravnate v skladu z interesi sodobne družbe –Republike Slovenije, ki mora vedno skrbeti za svojo suverenost, neodvisnost in nacionalno identiteto.

Prodati letališče, ki je pomemben subjekt pri zagotavljanju nacionalne varnosti, preprosto pomeni, da bodo slovenska vojska, policija in drugi morali tujce prositi za koriščenje letališča, po vsej verjetnosti pa bo potrebno takšno uslugo plačati. Proti (raz)prodaji takšnih objektov oziroma sistemov nacionalno varnostnega in obrambnega pomena se bomo neprestano javno in tudi na druge načine odzivali, ker se za razprodajo nacionalno varnostne infrastrukture Republike Slovenije nismo borili v vojni za samostojno Slovenijo. Še za marsikaj drugega se nismo borili.

Tako kot ne moreš biti Evropejec, če nisi Slovenec, tudi Republika Slovenija ne more biti polnopravna članica Evropske Unije, če ni samostojna in neodvisna, ter če nima zagotovljene svoje nacionalne varnosti v okviru svojega nacionalno varnostnega sistema. Vojni veterani smo v ključnih trenutkih tudi z orožjem branili samostojnost in neodvisnost Republike Slovenije, zato nam danes ni vseeno, kaj se z njo dogaja, še bolj pa nas skrbi, če država ravna tako, da s svojimi političnimi, ekonomskimi, gospodarskimi in finančnimi posegi ogroža svoj lastni nacionalni varnostni sistem oziroma nacionalno varnost.

V imenu vseh veterank in veteranov, ki smo sodelovali v vojni za samostojno Republiko Slovenijo zahtevamo, da se aktivnosti pri (raz)prodaji državnega premoženja, ki posega v nacionalno varnostni sistem oziroma vpliva na nacionalno varnost Republike Slovenije, takoj zaustavijo. Od nove vlade pa pričakujemo, da bo pri odločitvah v zvezi z (raz)prodajo državnega premoženja ravnala bolj modro in da s svojimi ravnanji ne bo zmanjševala neodvisnost, samostojnost in suverenost Republike Slovenije ter da bo krepila svoj nacionalno varnostni sistem in nacionalno varnost, da pri tem pa ne bo preveč sledila direktivam Evropske Unije, če bi le te škodovale zgoraj omenjenim interesom.

Ladislav Lipič  l.r.
Predsednik ZVVS       

 

dr. Tomaž Čas l.r.
Predsednik Združenja Sever

Slikovne priloge

  • 09. 09. 2014
    ZVVS


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2203
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2181
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 11:23:07 | čas izdelave strani: 0,414s