< nazaj na novice

14. avgust 2014 / Pomembno

Kraj: Ljubljana

STA izpustila bistveni del izjave Zveze veteranov

Spoštovani gospod urednik,
spoštovani gospod Bojan Veselinovič,

v minulem tednu je vaša agencija objavila komentirano izjavo Zveze veteranov vojne za Slovenijo, katere podpisnik je bil Ladislav Lipič, predsednik naše organizacije.


Po objavi smo s presenečenjem prebirali besedilo, ki ni bilo identično tistemu, kar smo vam poslali in kar je podpisal predsednik Lipič.


Besedilo, katero ste objavili kot izjavo predsednika ZVVS generalmajorja Lipiča, vsebuje nekatere korektno citirane izvlečke iz izjave, pospremljene z vašimi  komentarji in dodatki o dogodkih, ustanovah in posameznikih, ki jih predsednik Lipič sploh ni omenil. S komentarjem ste spremenili bistvo našega sporočila in pri bralcih ustvarili vtis, da veterani želimo, naj bodo tiho tisti, ki želijo resnico o osamosvojitveni vojni. Na to pomisel bralca navedejo zlasti trije dodatni odstavki, ki jih pripišete predsedniku ZVVS Lipiču in le te »podkrepite« z izjavo nekega samozvanega direktorja neke samozvane akademije Armagedon-Centra za strateške študije ter s tem ustvarite vtis, da njegovo sporočilo izhaja iz rezultatov akademskih raziskav. Dovolimo si vas seznaniti, da ta »Akademija« nima zaposlenih ne akademikov in tudi ne drugega osebja.


Prav tako ste izpustili navedbo, da tudi nas veterane zanima obdobje »pomoči sosedom« še posebno v času, ko smo bili teritorialci in miličniki skoraj brez orožja.


Ugotavljamo, da je takšno prirejanje izjave Zveze veteranov vojne za Slovenijo s strani nacionalne tiskovne agencije, kar STA je, manipulacija, s katero se (ne)namerno podpira in daje legitimnost privržencem tistih, ki si lastijo vse zasluge osamosvojitve in nastanka samostojne in suverene države Slovenije.

 

V upanju,da se to več ne bo dogajalo, vas pozdravljamo!

Generalni sekretar ZVVS
Mitja JankovičVir: zvvs

Slikovne priloge

  • 18. 08. 2014
    ZVVS Logo


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2845
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2765
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 05.12.2021 00:03:56 | čas izdelave strani: 0,432s