< nazaj na novice

28. februar 2009 / Srečanja

Kraj: Trebnje

OZVVS Trebnje

Letni zbor veteranov OZVVS Trebnje

TREBANJSKI VETERANI DELOVNI V LETU 2008

 

Dom starejših občanov Trebnje je v soboto, 28.02.2009 gostil številne veteranke in veterane, ki smo se udeležili letnega Zbora OZVVS Trebnje. Po odigrani državni himni in izvedbi simbolnega veteranskega dejanja, nam je na začetku našega druženja razpoloženje popestrila glasbena skupina "Zvezdice" iz Velikega Gabra in veteranka Pavlina Hrovat z recitacijo pesmi.

Vse udeležence in goste Zbora so pozdravili predsednik OZVVS Trebnje Janez Bobnar, predsednik PO Dolenjska Leopold Pungerčar in župan Občine Trebnje g. Alojz Kastelic, ki je veteranom zaželel uspešno delo tudi v letu 2009.

Poleg župana Občine Trebnje so se Zbora OZVVS Trebnje udeležili še podžupan g. Jože Povšič, poslanec mag. Franc Žnidaršič, predstavnik policijske postaje Trebnje, delegacije OZVVS Dolenjska - Novo mesto in OZVVS Bela Krajina ter policijskega veteranskega društva "Sever" Dolenjske in Bele Krajine.

 

Po končanem slavnostnem delu Zbora je bilo podano poročilo o delu in aktivnostih združenja v letu 2008 ter predstavljen in potrjen načrt dela z finančnim ovrednotenjem le- tega za letošnje leto. Iz podanih poročil je bilo razbrati, da smo bili trebanjski veterani zelo aktivni in delovni v letu 2008, saj smo izvedli ali bili udeleženi pri velikem številu dogodkov in načrt dela, ki smo ga sprejeli na začetku leta 2008, je bil skoraj v celoti izveden. Naše delo, naša prizadevanja po ohranjanju spominov na osamosvojitveno vojno in veteransko poslanstvo združenja postaja vsako leto vedno bolj prepoznavno tudi v vseh treh občinah, Trebnje, Šentrupert in Mokronog - Trebelno, iz katerih prihajajo naši člani. Vse to se izraža tudi v nenehnem naraščanju števila novih članov OZVVS Trebnje.


Uspešnega združenja pa ne more biti brez marljivih članov, zato so bile najzaslužnejšim za delo in aktivnost podeljene pisne zahvale OZVVS Trebnje, ki so jih prejeli Hrovat Pavlina, Gačnik Ivan, Strmec Janez, Potokar Janez, Šalehar Alojz, Markovič Lado in Pungerčar Leopold.

Za izjemne zasluge in požrtvovalno delo v OZVVS Trebnje pa so bili prejemniki bronastih plaket ZVVS Grčar Alojz, Rakar Marjan, Vrhovec Mirko, Zakrajšek Alojz, Bobnar Janez in Resnik Miro.

Vse začrtane naloge bi trebanjski veterani težko izpeljali brez podpore Občine Trebnje, zato je bila za pomoč in večletno dobro sodelovanje z OZVVS Trebnje podeljena Spominska plaketa ZVVS.


Po podelitvi članskih izkaznic novim članom je sledilo veteransko druženje ob skromni pogostitvi, v pogovorih pa smo veterani obudili in podoživeli marsikateri vojni dogodek iz leta 1991.                                                      OZVVS Trebnje

                                                          Miro Resnik

                                                            


 

 

Slikovne priloge

 • 07. 06. 2009
  Čestitamo novim članom

 • 07. 06. 2009
  Vabljeni gostje med veterani

 • 07. 06. 2009
  Simbolno veteransko dejanje

 • 07. 06. 2009
  Bronaste plakete ZVVS najzaslužnejšim članom


 • 07. 06. 2009
  Prejemniki zahval OZVVS Trebnje

 • 07. 06. 2009
  Pozdravni govor župana Občine Trebnje g. Alojza Kastelica

 • 07. 06. 2009
  Udeleženci zbora

 • 07. 06. 2009
  Zbor veteranov OZVVS Trebnje 28.02.2009Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4323
št. pogledov trenutnega uporabnika: 4291
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 23:31:31 | čas izdelave strani: 0,436s