< nazaj na novice

25. april 2014 / Pomembno

Kraj: LJUBLJANA

DRŽAVNI ZBOR POTRDIL SPREMEMBO ZAKONA O VOJNIH VETERANIH

Poslanci Državnega zbora so na svoji 24. redni seji s 57 glasovi potrdili spremembe Zakona o vojnih veteranih

Zbiranje podpisov podpore volivcev za spremembo Zakona o vojnih veteranih, ki vrača pravico do plačila premije dodatnega zdravstvenega zavarovanja ni bilo zaman. Poslanke in poslanci so na svoji 24 redni seji potrdili spremembo zakon, ki nam vsaj delno vrača odvzete pravice.

Sprejeto je bilo določilo, ki smo ga v zakonodajni postopek vložili Zveza veteranov in Združenje Sever in opredeljuje vračilo plačila dodatnega zdravstvenega zavarovanja leto po tistem, ko bo gospodarska rast presegla 2,5 %.
S tem predlogom smo veterani pokazali, da smo pripravljeni prispevati svoj delež k rešitvi trenutne finančne krize. Predvsem pa smo želeli, da se nam na ta način, vrne vsaj del dostojanstva in časti, ki nam je bilo odvzeto s tako grobim posegom v  naše pravice.

Ravno tako  Zakon opredeljuje, da bo po novem resorno ministrstvo za vojne veterane Ministrstvo za obrambo.
Le to bo zadolženo za zagotavljanje delovanja veteranskih organizacij, medtem, ko bodo za statusna vprašanja še vedno zadolženi na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Za predlagane spremembe je glasovalo 57 poslank in poslancev, poslanci SDS-a pa so se glasovanja vzdržali.

Upajmo, da bomo kdaj v prihodnosti deležni opravičila tistih, ki so na tako brezsrčen način skušali trajno odvzeti pravice vsem vojnim veteranov.

Skupaj v vojni, skupaj v miruVir: ZVVS

Slikovne priloge

  • 25. 04. 2014
    Državni zbor RS


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. ZDRAVKO PLANŠAK , 03.09.2015 18:36
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Nepravična politika v Sloveniji

Vsem tem je kriva Slovenska politika in kdo je lahko govoril o našem imenu,imenu veterana ta oseba zasluži kazen in to resno,najraje bi politika videla da nas nebi bilo in da bi bili tihi kod podložniki a za domobranska društva je denar in se ve če se želi da so bili pomagači okupatorja in še politika dovoljuje postavitev spomenika v sredini vasi pa to je skregano z razumu to je nekdo zelo bolan in mislim da bi se mi pravi vojni veterani morali tesneje združiti in na pohode proti politikom da z nami ni dobro biti skregan in nam jemati že pridobljenih pravicah a sedaj še ta nesrečna arbitraža jaz sem pisal Cerarju da naj takoj postavijo arbitra a ga niso in sedaj je vse v zraku in da tudi pade celotna arbitraža in kdo bo temu kriv ja politika ki ne znajo niti približno gospodariti njim se pač nekaj zdi in tako mora biti,moramo veterani na vse njihove napake glasno opozarjati sicer nebo več dolgo obstajal Slovenski jezik in sedaj bodo že v prvem razredu pričeli poučevati tuji jezik ja seveda ko bo Slovenščina propadla da se bodo vsaj naši otroci se lažje znašli v živlenju,naj je dovolj le veteranski pozdrav sem iz prve bojne vrste od 27,6 in do 12,7,1991 Zdravko.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. WALTER D.RUTAR , 12.05.2014 22:14
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
Kdo Nas Je (Prodal) Zastopal v Našem Imenu ...?

... Pravite (Vir: ZVVS) Da Upate, Da Boste (Bomo) Deležni Kdaj OPRAVIČILA "Tistih", Katero So Nam (Vam) Hoteli "Vzeti" Pravice Vojinim Veteranom ...? Jaz Ne Potrebujem Opravičila, Temveč Sem Za Takojšnje Kaznovanje Tistega, Kateri Se Ju Upal Odločati v Našeem Veteranskem Imenu ... Ma Prosim Vas - KDo Je Pa "Zaslužen" Za To, Da Je To Tako Kot Je ...? Ali Se Vedo Imena In Priimki ...? In KDO Jim Je Dal To "Pravico", Da So Vzeli Najbolj ČASTNE Simbolične PraviceNam Veteranom ...? KDO ...? KDO Je ZASTOPAL Nas Veterane ...? Ali Če Sploh Nas Je KDO Zastopal ...?! In Če Nas Je KDO Zastopal ... Ta (Ali Tisti) Bi Moral NAS Obvestiti In Bi Šli Na Protest ... In Ta Kateri Nas Je Zastopal - Tisti Nas Je "Prodal" ...!! Ali Se Ve KDO Je Tisti, Kateri Nas Je (Prodal) Zastopal v Veteranskem Imenu ...? Brez Da Bi Nas Vprašal ...?

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. SILVESTER BEIGOT , 04.05.2014 22:10
ocena (3)
se strinjamse ne strinjam
Nova obljuba !

Spet smo dobili eno obljubo več,če bo ko bo,itd.naj dajo nazaj pridobljene pravice,ki smo jih imeli,ali pa naj jasno povejo ne rabimo vas več in pika.
Kdo me je takrat vprašal,ali si v krizi,ali pa bi mogoče hotel sodelovati v osamosvojitveni vojni,nihče!Sam sem vedel da je to moja dolžnost !Zdaj pa takšne debate okrog pravic,Hvala!
Na sedanjih volitvah bom volil samo še tistega,ki bo imel v svojem progrmu jasno zapisano besedilo,ki se glasi;Vojnim veteranom se takoj povrnejo vse pridobljene pravice ,ki so jih imeli pred zujfom v celoti.
Pa ne samo to Še kakšen brezplačen počitek v prestižnem hotelu v Sloveniji nam lahko privoščijo!
Lep pozdrav!

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Zoran , 25.04.2014 19:52
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
NEPRAVIČNE PASTI NOVE SOCIALNE ZAKONODAJE

NEPRAVIČNE PASTI NOVE SOCIALNE ZAKONODAJE

Nikar ne delajte in ne varčujte!
Vlada iz proračuna financira domobransko Novo slovensko zavezo, nima pa denarja za dodatno zdravstveno zavarovanje ranjencev v osamosvojitveni vojni - Starši že izpisujejo otroke iz vrtcev, eni so ob zdravnika, drugi ob otroške dodatke, revščina je tu

"Novi zakon ZUJF Ivana Janeza Janše je že začel kazati zobe! Ne samo da znižuje pokojnine in pridobljene pravice, poslabšuje, že kar uničuje osnovne človeške standarde, zvišuje cene živil in drugih izdelkov, potrebnih za življenje ljudi. Bogatašem pomaga še bolj bogateti, politikom izražati in v zakone zapisovati neumnosti, slabeti in uničevati še tisto malo zdravega gospodarstva ter obrtništva, kar ga je ostalo. Zdaj so se lotili tudi nas, ki smo se z orožjem v rokah in izgubami med borci borili za lepšo in pravičnejšo, nam ljubo državo Slovenijo. Pravice borcev, ki jih je predpisala in uveljavila država v zakonu, nam je ta politična nomenklatura z enostransko odločitvijo odvzela. Pravico do dodatnega zdravstvenega zavarovanja borcem v vojni za Slovenijo, za katerega plačilo se je po izpolnjenih merilih država obvezala, nam bodo zdaj vzeli. Tudi ranjencem! S tem so pokazali in dokazali, da jim je več do zlega domobranstva kot pa do ljudi, ki smo z orožjem branili in ubranili Slovenijo. Ta vlada, ki iz proračuna financira domobransko Novo slovensko zavezo, nima denarja za dodatno zdravstveno zavarovanje ranjencev v osamosvojitveni vojni!?"

Mnoge mlade družine so se šokirane lotile preračunavanja podatkov, ki jih je v svojih odločbah nanizal center za socialno delo.Thinkstock
Težke besede, pa smo jih šli preverjat, koliko držijo. Napisal nam jih je

mag. Zlatko Halilovič
* Beseda takšnega moža nekaj velja! Je eden najuglednejših, najbolj izobraženih in najvišje odlikovanih slovenskih policistov, veteran vojne za Slovenijo:

"Sramota! Najprej 26 tisoč upokojencem, potem javnim uslužbencem, zdaj spet veteranom, bogatašev pa se varčevalni ukrepi niso dotaknili. Tudi cerkve, največje denacionalizacijske upravičenke, ne. To se ne bo dobro končalo, ljudje postajajo nestrpni, razjarjeni. Tokrat se oblastniki res igrajo z ognjem!"

Pa zloglasni varčevalni zakon ni udaril le po veteranih. Novi varčevalni ukrepi dušijo predvsem šibkejši del naše družbe, kar nam ponazori zgodba Mojce Kovač.
http://www.dnevnik.si/nedeljski/tema-tedna/1042552556

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3710
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3635
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 12:23:15 | čas izdelave strani: 0,417s