< nazaj na novice

07. april 2014 / Pomembno

Kraj: SEVNICA

V SEVNICI USPEŠNO IZVEDEN GLAVNI ZBOR ZVEZE VETERANOV

Zbrane goste, člane predsedstva in delegate sta v uvodu pozdravila predsednik OZVVS Sevnica Andrej Štricelj in župan občine Sevnica Srečko Ocvirk.
Predsednik ZVVS Ladislav Lipič je v svojem pozdravnem nagovoru  izpostavil, da se je v minulem letu bistveno spremenil odnos resornega ministrstva do vprašanj veteranstva in dejstvo, da imamo sedaj na ministrstvu sogovornike in ne ignorantski odnos. Še posebej dobro je že tradicionalno sodelovanje s Slovensko vojsko, ki razume poslanstvo vojnih veteranov in ga prenaša na pripadnike SV.
Predsednik ZVVS se je za več kot odlično sodelovanje zahvalil dosedanjima predsednikoma Zveze policijskih veteranskih društev SEVER Mihi Molanu in Zveze slovenskih častnikov generalpodpolkovniku Albinu Gutmanu ter zaželel njunima naslednikoma dr. Tomažu Času in generalmajorju mag.  Alojzu Šteinerju nadaljevanje odličnega sodelovanja.
Zbrane so nagovorili tudi povabljeni gostje Zoran Klemenčič, državni sekretar MORS, generalmajor mag. Dobran Božič, načelnik GŠSV, Ivan Pivk, častni predsednik ZDVIS, dr. Tomaž Čas, ZPVD Sever, generalmajor mag.  Alojz Šteiner, ZSČ, Tit Turnšek, ZZB za vrednote NOB, mag. Milan Lavrenčič, ZDGM in Vito Ivanc, ZDK Moris.
Glavni zbor je čudovita priložnost, ko se lahko  posameznikom zahvalimo za njihovo dosedanje delo tako v območnih združenjih, kot tudi na nivoju Zveze veteranov. Njihov prispevek je še posebej pomemben pri širjenju in seznanjanju širše skupnosti o pomenu vojnih veteranov. Zlate plakete ZVVS so letos prejeli: Alojz Filipič, Miro Špacapan, Istvan Ravbar, Peter Levstek, Janez Gregorič, Jože Kočevar, Peter Golobič, Bogdan Micevski, Jože Intihar in Anton Korošec. Red III. stopnje je prejel Borut Kozina, Red II. stopnje Nikolaj Brus in Zlatko Halilovič. Najvišje priznanje, ki ga podeljuje Zveza veteranov Red I. stopnje so prejeli: Anton Sračnik, Ludvik Jonaš in Anton Vovko.
Kot je že tradicionalno, tudi letošnji Glavni zbor ni minil brez odličnega kulturnega programa, za katerega so poskrbeli domačini iz Sevnice. Nastopili so Godba Sevnica ter Vokalna skupina Vilinke, ki so nas s prijetno glasbo popeljale v delovni del zbora.
Za uspešno izveden delovni del Glavnega zbora je bilo odgovorno delovno predsedstvo v sestavi: Peter Teichmeister, predsednik in člana Dragomil Rozman in Vlado Žgeč.
Predsednik Zveze veteranov je v svojem poročilu predstavil poglavitne aktivnosti, s katerimi smo se srečevali v zvezi  v letu 2013. Ena izmed temeljnih nalog je bila nadaljevanje aktivnosti za odpravo krivic, ki jih je povzročil ZUJF. Ob zbranih več kot 6.700 podpisih je pobuda ponovno v obravnavi v Državnem zboru in ob podpori resornega ministrstva, upamo na skorajšnje pozitivno glasovanje.
Izveden je bil strokovni posvet na temo »vloga TO v obrambi procesov osamosvajanja«, ki smo ga pripravili skupaj z Državnim svetom, nadaljujejo pa se regijski posveti.
Ob 20-letnici delovanja je Zveza veteranov prejela visoko državno odlikovanje Srebrni red za zasluge, s katerim je Predsednik RS odlikoval našo organizacijo.
V Zvezo veteranov sta bili leta 2013 sprejeti dve novi območni združenji - Brda in Šoštanj. Veliko je bilo aktivnosti, s katerimi smo skušali obveščati slovensko javnost. Prisotnost v medijih je bila boljša, vendar z njo v popolnosti ne moremo biti zadovoljni.

Leto 2013 je bilo finančno težko in negotovo. Zveza veteranov je v preteklem letu s strani državnega proračuna prejela najmanj sredstev v zadnjih 10 letih. Kljub tako zmanjšanim prilivom, pa je bilo uspešno realiziranih večina  zastavljenih nalog in dogodkov.
V nadaljevanju je Glavni zbor potrdil vsa poročila, kot tudi načrt dela in finančni načrt za leto 2014, ki bo prilagojen glede na višino sredstev, ko bodo le-ta znana.


Vir: zvvs

Slikovne priloge

 • 07. 04. 2014
  Prejemniki reda III, II in I stopnje

 • 07. 04. 2014
  Prejemniki zlate plakete ZVVS

 • 07. 04. 2014
  predsednik ZVVS Ladislav Lipič

 • 07. 04. 2014
  gosti (z leve): Tit Turnšek, Srečko Lisjak, Srečko Ocvirk, Zoran Klemenčič, Ladislav Lipič, Dobran Božič, Andrej Štricelj, Alojz Šteiner, Marjan Grabnar in Jože Kuzman


 • 07. 04. 2014
  generalmajor Dobran Božič- načelnik GŠSV

 • 07. 04. 2014
  Zoran Klemenčič, državni sekretar na MORS

 • 07. 04. 2014
  delegati GZ

 • 07. 04. 2014
  generalmajor Alojz Šteiner-predsednik ZSČ


 • 07. 04. 2014
  Vito Ivanc-generalni sekretar Zveze Moris

 • 07. 04. 2014
  GZ 2014

 • 07. 04. 2014
  Zdravko Moličnik, OZVVS Mežiška dolina

 • 07. 04. 2014
  Ladislav Lipič in delovno predsedstvo: Drago Rozman, Peter Teichmeister, Vlado Žgeč in Ljubica Lija Debeljak (z desne proti levi)


 • 07. 04. 2014
  nagrajenci in gostje

 • 07. 04. 2014
  Gl. praporščak med izvajanjem svečanega vet. dejanja

 • 07. 04. 2014
  delegati zbora s predsednikom ZVVS


Datotečne priloge


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3403
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3363
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 01:29:43 | čas izdelave strani: 0,435s