< nazaj na novice

17. januar 2014 / Mediji / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Vojni veterani ‘91 obsojamo omalovaževanje žrtev in osamosvojitvene vojne!

ODPRTO PISMO MEDIJEM

Končno si je nekdo upal poklicati na zagovor veleposlanika ZDA zaradi vmešavanja v notranje zadeve države, ki je njegova gostiteljica, pa čeprav le na ravni veleposlanika!

Vojni veterani ‘91 združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Zvezi policijskih veteranskih društev Sever najostreje obsojamo izjavo veleposlanika ZDA Josepha Mussomelija, s katero omalovaževanje žrtve in samo osamosvojitveno vojno za Slovenijo. Takšne neokusnosti in žalitve državljank in državljanov Republike Slovenije iz ust veleposlanika ZDA smo v Sloveniji že večkrat slišali in upravičeno pričakovali, da ga bodo naše najvišje politične avtoritete vsaj opozorile, vendar se to ni zgodilo. Nasprotno, obiskovanje, druženje ob raznih kuharskih mojstrovinah in poslušanje ter upoštevanje njegovih nasvetov celo pri formiranju vlade neodvisne in suverene Slovenije, je razgalilo vso bedo in samoponižanje, v kateri smo se pustili zapeljati. Zato se nam ni več potrebno spraševati o vrednotah in domoljubju, ponosu in samozavesti, saj smo vse to ne samo pohodili, ampak tudi popolnoma razvrednotili. Tako naj nas nikar ne čudijo pomilovalni pogledi drugih veleposlanikov, akreditiranih v Sloveniji.

Veterani vojne ‘91 ne dovolimo, da žrtve in vojno za Slovenijo žali kdorkoli, še posebej ne tisti, kateremu naša država nudi vso gostoljubje in je ob tem še njegova gostiteljica. Zato pričakujemo vsaj njegovo jasno opravičilo vsem žrtvam vojne za Slovenijo ter njihovim svojcem in vsem udeležencem te kratke, vendar za nas uspešne obrambe pred jugoslovanskim agresorjem.

Upamo, da bo opravičilo gospoda veleposlanika zahteval tudi Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor!

Ladislav Lipič
predsednik ZVVS

 

Miha Molan
predsednik Združenja Sever

Slikovne priloge

  • 17. 01. 2014
    Joseph A. Mussomeli


Datotečne priloge


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. ZDENKO PODLESNIK , 05.02.2014 12:02
ocena (-1)
se strinjamse ne strinjam
Pravica do izražanja lastnega mnenja

Pravica do izražanja lastnega mnenja ne daje pravice do izražanja mnenja v vsebini in način, ki žali druge.
Ameriški veleposlanik Mussemeli je le en od precej tipičnih američanov, ki zase menijo, da jim je dovoljeno vse. Namenom nisem uporabil besede, gospod. Gospod, po mojih kriterijih pritiče le osebi, ki ni nikomur namenoma nič žalega storila.
Menim, da imamo dovolj diplomatskega znanja,da takim američanom povemo na njim razumljiv način povemo kar jim gre.
Kar naših politikov tiče imam že od leta 91 občutek, da so in še vedno izrabljajo naše aktivnosti za lastno promočijo in medsebojna obračunavanja. Mnenje bom spremenil, ko bo razvidno iz dejstev kako gledajo na našo organizacijo in nas kot posameznike.
Malo za šalo, malo zares. Aktualne politične razmere bi najbolje opisala naša zastava, če bi modro nadomestila črna barva. Saj se v prenesenem smislu vse tri barve borijo za prevlado. Želim si, da bi na zastavi bila le modra barva, ki jo sedaj druge izrinjajo.
Ko smo bili odeti v enotne barve (olivno zeleno) smo bili še najbolj enotni.
Lep pozdrav vsem veteranom.
Zdene Podlesnik

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. JANKO IVANUŠ , 19.01.2014 12:29
ocena (-2)
se strinjamse ne strinjam
Mačehovski odnos do veteranov

Nisem prepričan, da je posredovanje zaradi izjav diplomata pametna poteza, sam bi se ob tej intervenciji počutil osramočenega. Prepričan pa sem, da bi predsedstvo ZVVS za veterane mnogo več naredilo, če bi veteranom omogočilo normalno življenje in ne životarjenje. Za takšno državo, kot jo imamo sedaj, ki izganja našo mladino iz države s trebuhom za kruhom, se tako jaz kot, verjamem, marsikateri veteran ni boril. Tega pa predsedstvo naše organizacije očitno ne vidi in posreduje pri tistih, ki nič ne naredijo, da bi se te in še številne druge nepravilnosti odpravile. Mene kot veterana veliko bolj moti odvzem edinega, kar smo bili deležni dodatnega zdravstvenega zavarovanja s sramotno nizkim cenzusom, kar je resnično norčevanje iz veteranov.
Nesporno dejstvo je, da veterane mnogo bolj prizadene mačehovski odnos vlade do veteranov in vseh državljanov kot pa izjava nekega veleposlanika.
Janko Ivanuš

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Mojmir Maček , 19.01.2014 12:09
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
"Mussemeli go home!"

Osnovna olika veleva, da gostitelja ne žališ, po možnosti (predvsem, če si Amerikanec) veš vsaj osnovne podatke o gostitelju.
J.A.Mussomeli niti tega ne obvlada. Meni izpade kot aroganten magnat, ki mu vsa domača vrhuška z vsakokratno pozicijo in opozicijo vred leze v rit.
Bojim se, da bo tudi predsednik države tiho. Sicer pa, naj nas prijetno preseneti!
Naj se pobere iz Slovenije!
Moimir Maček

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3357
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3277
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 28.11.2021 15:58:39 | čas izdelave strani: 0,478s