< nazaj na novice

09. januar 2014 / Pomembno

Kraj: LJUBLJANA

ODGOVOR NA PISMO ZAVRNJENA ŽELJA PO SODELOVANJU IVE A. STANIČA, OBJAVLJENEM V VEČERU 8. JANUARJA 2014

Zavrnjena želja po sodelovanju - odgovor gospodu Ive A. Staniču

Gospod Ive A. Stanič je v zapisu, katerega je objavil vaš cenjeni časopis, izrazil "svoje" mnenje glede dogodka, kot ga poimenuje, ob odkritju spominskega obeležja kot simbola zahvale vsem tistim, ki so veliko storili, da mesto Murska Sobota ni utrpelo nobene večje materialne škode ter seveda vsem tistim, ki so sodelovali v vojni za samostojno Slovenijo. To pa so bile tudi tiste veteranke in veterani, članice in člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS), katere omenjeni gospod imenuje kot "politične preračunljivce, prenapeteže in nevoščljivce". Ker so dejanje predsedstva OZVVS Murska Sobota podprla tudi predsedstva ostalih pomurskih občin, razumemo to kot grobo žalitev vseh pomurskih veterank in veteranov.
Naj še enkrat pojasnimo tako omenjenemu gospodu, kot seveda slovenski javnosti. V ZVVS smo se in se bomo tudi v bodoče zavedali pomembnosti odkritij spominskih obeležij, katera nas in predvsem prihodnje rodove spominjajo na eno izmed najpomembnejših dejanj v celotni zgodovini uporništva slovenskega naroda. Zato popolnoma razumemo reakcijo pomurskih veteranov, ki so zaradi (ne) izbora slavnostnega govorca iz njihovih vrst ali iz vrst civilnih struktur, ki so v pripravah na vojno in sami vojni odigrali pomembno vlogo v Pomurju, sedaj pa so bili z takšno naknadno odločitvijo župana Mestne občine Murska Sobota izigrani. Vse ostalo, kar se je dogajalo kasneje glede ponudbe gospoda župana je samo nadaljevanje spretno pripravljenega procesa lastninjenja nečesa, za kar avtorji te umazane politikantske igre nimajo nobenih zaslug. Ob tem jim ni težko izkoristiti tudi brigadirja Antona Krkoviča, ki ima nedvomno velike zasluge na obrambno-vojaškem področju osamosvajanja pred, med in tudi po osamosvojitveni vojni. Upajmo, da ga bo zgodovina za vse njegove zasluge uvrstila na pravo mesto.
Glede razdvajanja pa naslednje: ko nekdo zavestno sproži konflikt, kateri bo povzročil reakcijo tistih, ki so v tem konfliktu prizadeti, mora pričakovati takšno reakcijo. Če veterani ne bi tako reagirali, bi se odrekli bistva svojega delovanja in obstoja – to pa je negovanje vrednot, kot so poštenost, tovarištvo, medsebojno spoštovanje in tudi sodelovanje. In v tem je bistvo vsega, gospod Ive A. Stanič! Vemo, da boste to težko sprejeli in še težje razumeli, ampak dostojanstvo je vredno veliko več, kot je razbrati iz "vašega" pisma bralcem. Upamo, da bodo politični igralci tega dogodka za svoje početje prej ali slej nagrajeni, če ne prej, pa na naslednjih volitvah!
Glede MSNZ je naš predsednik na svojih javnih nastopih veliko govoril, napisanih je tudi nekaj knjig, kjer se lahko podučite o datumih, pravilnih nazivih in še marsičem. Mimogrede, generalmajor Ladislav Lipič, naš predsednik, je bil eden izmed organizatorjev Narodne zaščite v Pomurju. Kar pa se tiče festivala slovenske domoljubne pesmi, si posnetek lahko ogledate tudi na naši spletni strani ZVVS www.zvvs.si. Tega na spletnih straneh nekaterih zaslužnih domoljubnih organizacij nismo zasledili.
Na koncu še zaključni del govora našega predsednika, ki ga je imel 26. decembra 2013 ob Dnevu samostojnosti in enotnosti v Kočevju, citiram: "Če nam ni uspela sprava ali vsaj pomiritev zaradi dogodkov iz II. svetovne vojne, nas dogodki iz časa osamosvojitvene vojne ne bi smeli razdvajati. Takšno početje posameznih političnih strank, še posebej njihovih predsednikov in izpostavljenih članov, veteranke in veterani vojne za Slovenijo odločno obsojamo.« konec citata.

                                                                                                         V imenu ZVVS:
                                                                                                          Mitja Jankovič
                                                                                                       generalni sekretar

Slikovne priloge

  • 09. 01. 2014
    logo,


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3651
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3601
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 28.11.2021 16:14:50 | čas izdelave strani: 0,406s